Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Millî Eğitim Bakanlığında alınan kararlar değerlendirildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı toplantı salonunda İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi başkanlığında yapılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları değerlendirme bilgilendirme toplatısına İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mecit Topal, İlçe Şube Müdürleri ve şefler katıldı. İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi yaptığı açılış konuşmasında “İlimizde Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) da 382 kurs merkezinde 79 bin 578 öğrenci hizmet almakta olup, kurslarda gerekli başarı ve verimin alınması için her türlü tedbirler alınmıştır. Bu yönergede: Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile kursiyerler (mezunlar) için, örgün eğitim müfredatındaki derslerle sınırlı olarak resmî örgün ve yaygın eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili usul ve esaslar düzenlenmiştir. Kurslar; Yıllık (iki yarıyılı kapsayacak şekilde), Dönemlik (1. dönem, 2. dönem),Yaz dönemi şeklinde açılır. Kurs merkezleri ile kurslarda görevlendirilecek öğretmenler, birinci dönemde Eylül ayı, ikinci dönemde Şubat ayı, yaz dönemi kurslarında ise Haziran ayı sonuna kadar belirlenir” dedi.

KURS GÜNLERİNİ MERKEZ MÜDÜRLÜK BELİRLER

Halk eğitim merkezlerinde kurs gün ve saatleri merkez müdürlüğünce belirlendiğini söyleyen İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mecit Topal ise şöyle dedi: “Kursların hangi gün ve saatlerde yapılacağını gösterir program ile program değişiklikleri kurs merkezi müdürlüklerince ilan edilir. Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; Ortaöğretim kurumlarının 12. sınıftaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar, haftalık kurs alabilirler. Kurslarda her bir öğrenci/kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 farklı dersten toplam 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir.” Topal kurslarla ilgili şu bilgileri verdi: “Kurslara kimler katılabilir? Kursların açılması, Kurs merkezi müdürü ve görevleri, Kurs merkezi müdür yardımcısı ve görevleri, Kurs çalışmalarının ve öğrenci/kursiyer başarısının değerlendirilmesi, Kursların denetimi, Sorumluluk, Kurs giderleri, Tutulacak defter ve dosyalar, İl/ilçe komisyonunun oluşturulması, Kurs merkezlerinin başvurularının alınması, Kurs merkezi başvurularının onaylanması, Öğretmen başvurularının alınması, Öğrenci başvurularının alınması, Öğretmen görevlendirmelerinin yapılması, Kurs sınıf/şubelerinin oluşturulması.” Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mecit Topal, Millî Eğitim Bakanlığı karalarını sunu eşliğinde anlattı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve şefler ise destekleme kursları ile ilgili ilçelerinde ki çalışmaları değerlendirdiler. Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu. (BURHAN KARAGÖZ)

Editör: Mahmut Beyaz