Kendisi de bir sağlıkçı olan ve özellikle yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelede başrol oynayan sağlık çalışanlarının haklarını savunarak, moral ve motivasyonlarını en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, kamu üniversitelerin hastanelerinde çalışan sağlık personeline oluşturulmuş döner sermayeden ek ödeme yapıldığını fakat sağlık personeli arasında ek ödemeden yararlanma konusunda memnuniyetsizlik yaşandığını ifade etti. Aycan, bu kapsamda Kamu Üniversite Hastanelerinde çalışan sağlık personelinin durumuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplanmasını beklediği aşağıdaki soru önergelerini iletti:


 

1- Üniversite Hastanelerinde çalışan tüm sağlık personeli ek ödemeden yararlanmakta mıdır? Kadrolu ve sözleşmeli personel arasında ek ödemeden yararlanmada fark var mıdır? Bu farklılığı gidermek konusunda bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur?

2- Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeline ek ödemeler düzenli olarak her ay yapılmakta mıdır? Yapılmıyorsa nedeni nedir?

3- Üniversite hastanelerinin döner sermaye gelirlerinin ne kadarı sağlık personeline dağıtılmaktadır? Bu gelirden nerelere ödenek aktarılmaktadır? Tıp fakülteleri veya hastaneler dışındaki personelde ek ödemeden yararlanmakta mıdır?


 

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz