Osman Gök’ün sorularımıza cevapları şu şekilde:

Yaz kurslarında koronavirüse karşı nasıl önlemler alınıyor?

Kurumumuza gelen öğrencinin önce ateşini ölçüyoruz. Sonrasında dezenfektan kullanımını sağlıyoruz. Kurumumuzun günlük temizliği sağlanıyor, hijyene çok önem veriyoruz. öğrencilerin maske kullanımını sağlıyoruz, sosyal mesafe kuralına uyuyoruz.

Sınıflar kaç kişilik?

12 kişilik sosyal mesafe açısından sınıf mevcudunu az tutuyor, kurallara uyuyoruz. Bizim için insan sağlığı her şeyden önemli.

Bu geçtiğimiz dönem sınava girenler kurslara gelemediler onlara nasıl bir eğitim verildi?

Kurumumuza gelen öğrencilerin koronavirüsden dolayı geçirilen tatil döneminde gelmediği zamanlarda ödevlendirme ve ders takibi yapıldı.

Kaç aylık bir kurs dönemi olacak?

Yaz için 2 aylık bir kurs dönemimiz olacaktır. İnşallah yaz kurs öğrencilerimizin dönem içerisinde eksik kaldığı konularda telafilerini gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı içinde öğrencilerimizi çalıştırmış olacağız.

Ders saatlerinde bir azalma oldu mu?

Ders saatlerimizde bir azalma olmadı.

Yaz kursu ne zaman başlıyor?

6 Temmuz’da yaz kursumuz başlıyor.

Bu dönem ücretler konusunda bir artış yaşandı mı?

Kurumumuzda ücret konusunda ciddi bir artış yaşanmadı.

İkinci dönem okullar ve kurslar kapalıydı bu süreci nasıl telafi edecekler?

Yaz kursunda 2. döneme yönelik telafi eğitimi vereceğiz. Uzun dönem evde kalan öğrencilerimizin burada zeka oyunları oynayarak hem zihinsel gelişimini sağlamak hemde sosyalleşmesini sağlamaktayız. Üstelik öğrencinin burada mevcut dersler dışında ders çalışabileceği kendine ait özel bir çalışma masası ve çalışma alanı da mevcut.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz