Fıtri farklılıkların farkında, sadece tüketen değil aynı zamanda çok yönlü bir üretkenliğe sahip bireylerin yetişmesine katkıda bulunma, kendi öz değer ve medeniyetinin ana unsurlarından beslenerek bir eğitim iklimi oluşturma amacıyla Kahramanmaraş’ta eğitim serüvenine devam eden Altın Bilgi Okulları, uzman eğitimci kadrosu ve modern kampüsüyle göz kamaştırıyor. Eğitim vizyonunu, milli-manevi değerlerini özümsemiş ve bununla birlikte modern dünyayı da çok iyi bilen nesiller yetiştirmek olarak belirleyen Altın Bilgi Okulları, Kahramanmaraş’ın en önemli özel okul markalarından biri olma amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Altın Bilgi Okulları, pandemi sürecinde de uzaktan eğitim sistemiyle öğrencilerin eğitimden geri kalmaması ve tüm kazanımları tamamlaması adına gerekli çalışmaları geçekleştirdi. Yüz yüze eğitime geçişte ise gerekli tüm tedbirleri alarak derslere başladıklarını vurgulayan Altın Bilgi Okulları Kurucu Müdürü Çağrı Kandemir, “Öğrencilerimiz okullarını çok özlediler. Bizlerde öğrencilerimizi çok özledik. Uzun bir aradan sonra çocuklarımız yeniden okula dönme heyecanını yaşadılar. Çok şükür öğrencilerimiz sınıflarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştular” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN ALMASI GEREKEN TÜM KAZANIMLARI TAMAMLADIK”

Pandemi sürecince öğrencilerden uzak kalmadıklarını belirten Kurucu Müdür Çağrı Kandemir, “Gerekli alt yapı çalışmalarıyla birlikte fleepped eğitim modeliyle öğrencilerimizin evlerine misafir olduk. Uzaktan eğitim ile öğrencilerimizin alması gereken tüm kazanımları tamamladık. Bu süreçte sınıf öğretmenlerimiz tüm gayretleriyle öğrencilerimizin takiplerini yaptılar. Online sınıf ortamında arkadaşlarıyla birlikte öğrencilerimiz birbirlerinden uzak kalmadılar. Ayrıca okul rehberlik servisimiz bu süreçte gerekli psikolojik destek sağlayarak öğrencilerimizin ve ailelerimizin yanında oldular. Bu süreçte alanında uzman hocalarımızı davet ederek online ortamda ailelerimize ve öğrencilerimize çeşitli seminerler yaptık. Çok şükür bu süreçlerin ardından Cumhurbaşkanımızın önderliğin de Milli Eğitim Bakanlığımız yüz yüze eğitim modeline aşamalı bir şekilde ve seyreltilmiş model ile başlama kararı aldı.  Bu karar ile birlikte öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çok mutlu oldular” ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ BÜTÜN TEDBİRLERİ ALDIK”

Altın Bilgi Okulları olarak pandemi süresince her an okullar açılacakmış gibi gerekli bütün tedbirleri aldıklarının altını çizen Kandemir, “Gerek Sağlık Bakanlığımızın gerekse Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlamış olduğu okul hazırlık kılavuzundaki tüm tedbirleri yerine getirdik. Okulumuz idaresi, tüm öğretmenlerimiz ve personellerimizi pandemi eğitim sürecinden geçirilerek alınması gereken tedbirler ve herhangi bir pozitif vaka durumunda yapılması gerekenlere yönelik eğitimler yapıldı. Ayrıca rehberlik servisimiz tarafından ailelerimize Covid-19 hastalığı, belirtileri ve bu süreçte nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda bilgilendireme yapılarak karantina altındaki ailelerimizin çocuklarının okula göndermemeleri gerektiğini ifade ettik. Bu süreçte okulumuzda tüm personellerimiz sürekli maske kullanmaktadır. Okulumuz her gün buharlı dezenfeksiyon işlemi görmektedir.  Ortak kullanım alanları ve ortak kullanılan malzemeler her gün dezenfekte edilmektedir. Günlük ateş ölçümü yapılmaktadır. Sınıf ve ortak kullanım alanlarındaki  oturma planları sosyal mesafeye uygun olarak düzenlendi. Koridorlarda ve sınıflarımızda gerekli hijyen noktaları oluşturuldu. Düzenli olarak okulumuzun havalandırılması yapılıyor. Ayrıca okul içerisine sürekli personel haricinde velilerimiz dahil alınmamaktadır. Yeniden eski günlere dönerek tamamen yüz yüze eğitime kavuşmak dileğiyle” şeklinde konuştu.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz