Sadece tüketen değil aynı zamanda çok yönlü bir üretkenliğe sahip bireylerin yetişmesine katkıda bulunma, kendi öz değer ve medeniyetinin ana unsurlarından beslenerek bir eğitim iklimi oluşturma amacıyla Kahramanmaraş’ta eğitim serüvenine başlayacak olan Altın Bilgi Okulları, uzman eğitimci kadrosu ve modern kampüsüyle göz kamaştırıyor. İnsanın var olma gayesinin şuurunda, uzak ve yakın hedeflerinde milli ve manevi prensiplerinden ödün vermeyen, ahlaklı, eğitimli, bilgili, birikimli ve özgüven sahibi bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Altın Bilgi Okulları, son teknoloji kampüsünün içinde barındırdığı birbirinden önemli yeniliklerle, Kahramanmaraş’ın eğitimine damga vurmayı hedefliyor. Kampüsünün içinde bulunan yüzme havuzu ve Uzay Gözlem Evi’yle Kahramanmaraş’ın eğitiminde fark yaratacak olan Altın Bilgi Okulları, kampüsünü tanıtmak amacıyla bünyesinde bulunan ‘Uzay Gözlem Evi’ni Piazza Alışveriş Merkezi’ne taşıdı. Piazza AVM’de açılan stantta hem velilere Altın Bilgi Okulları’nın faaliyetleri ve etkinlikleri hakkında bilgiler verilirken, çocuklar ise ‘Uzay Gözlem Evi’nin içerisinde unutulmaz bir 15 dakika yaşıyor. Stant her gün saat 3 ile 9 arasında açık kalırken, her yarım saatte bir çocuklar içeri alınırken, günde en az 250 çocuk ağırlanıyor.

TEKNOLOJİYİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANDIĞIMIZI GÖSTERİYORUZ”

Piazza AVM’de açılan stant hakkında bilgiler veren Altın Bilgi Okulları Organizasyon Sorumlusu Hasan Hüseyin Çetinay, hem okullarının tanıtımı yaptıklarını hem de çocukların uzay simülasyonuyla gezegenleri tanıdığını söyledi. Çetinay, “Okulumuzda bulunun Uzay Gözlem Evi’mizin taşınabilir olan şeklini Piazza Alışveriş Merkezi içerisine kurduk. Eylül’ün 9’una kadar Uzay Gözlem Çadırımız orada olacak. Piazza’ya gelen çocuklara hem uzay simülasyonuyla gezegenleri tanıtacağız, hem de uzayla ilgili öğretici çizgi filmler izleyecekler. Tamamen ücretsiz bir şekilde çocuklarımız uzay çadırının içinde unutulmaz bir 15 dakika yaşayacak. Bu uygulamamızı Piazza AVM’nin iş birliğinde, destekleriyle yapıyoruz. Günlük 250 kadar çocuğumuzu çadırımıza alıyoruz. Tabi en önemli amacımız okulumuzdaki değerlerimizi tanıtmak. 20. Yüzyılın gerekliliklerinin başında gelen teknolojiyi okulumuzda en iyi şekilde kullanıyoruz. Bunu da Piazza AVM’de kurduğumuz stantta velilerimize, Kahramanmaraş halkına göstermek istedik” dedi.

EĞİTİM ALT YAPIMIZLA ÇOK İDDİALIYIZ”

Altın Bilgi Okulları hakkında bilgiler veren Okul Yöneticisi Çağrı Kandemir ise eğitim alt yapısı bakımından çok iddialı olduklarını belirterek, “2018-2019 yılı eğitim-öğretim dönemi tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da önümüzdeki günlerde başlıyor. ‘Eğitime altın dokunuş’ sloganıyla yola çıktık, bu anlamda eğitim alt yapısı bakımından çok iddialıyız. Öğrencilerimizi hem akademik hem sosyal hem de manevi gelişimleri açısından çok yönlü bir hazırlık yaptık. Yerimiz Kahramanmaraş’ın tam olarak göbeği, yani hem batının, hem doğunun, hem güneyin hem de kuzeyin tam ortasında merkezde bulunuyoruz. Ulaşımla ilgili velilerimizin sıkıntısının olmayacağını düşünüyoruz, özellikle bu konumlanmayı seçtik, başka alternatiflerimiz vardı ama buranın uygun olacağını düşündük. Okulumuz Abdülhamithan Camii’nin hemen altında, Necip Fazıl Kısakürek kavşağından da buraya ulaşım çok kolay, Orman Dairesi’nden de yine ulaşım kolay, bu yollarla çok kolay ulaşılabilecek bir konumda okulumuz” şeklinde konuştu.

VELİLERİMİZİ OKUL KAMPÜSÜMÜZE BEKLİYORUZ”

Velilere mutlaka okul kampüsünü ziyaret etmeleri gerektiğini belirten Kandemir, “Velilerimizi muhakkak okulumuza davet ediyoruz, okulumuzu görmelerini istiyoruz, bizi tanımalarını istiyoruz, eğitimizle ve genel yapımızla ilgili fikir sahibi olmalarını ondan sonra eğer isterlerse çocuklarını okulumuza kayıt ettirmelerini düşünüyoruz. Çünkü yeni bir okuluz, yeni bir şekilde Kahramanmaraş’a hizmet getirmeye çalışıyoruz hem de anlayışımız da yenilikçi, bu yenilikçi anlayışla velilerimizin bizi tanımasını ve çocuklarını kayıt ettirmelerini bekliyoruz. Veliler yada her insan bilmediğinden korkar, ancak bizim bilinirlikle ilgili veya güvenilirlikle ilgili çok büyük sıkıntılarımız yok, okulumuzu birlikte teşkil ettiğimiz arkadaşlarımız hepsi eğitim camiasından, hepsi Milli Eğitim camiası içinde aktif görevde olan veya iş sahasında aktif olan insanlar. Bilinirlikle ilgili problemimiz yok, İnşallah velilerimiz bizi gördükleri zaman akıllarındaki sorularını merak ettiklerini sordukları zaman gönül rahatlığıyla öğrencilerini okulumuza kayıt ettirebileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Altın Bilgi Okulları ile ilgili detaylı bilgi almak için Okul Müdürü Enes Okutan’a şu numaradan ulaşabilirsiniz; 0544 345 3637

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz