Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen başvuruları 9 Eylül - 8 Kasım 2019 tarihleri arasında alınan Türkiye genelinde 68 ilden resimlerin gönderildiği kooperatif konulu resim yarışmasına Kahramanmaraş'tan 56 farklı eser katıldı. Bu eserler arasında yer alan, Fatma Kevser Aksen, Kifayet Ela Dipçik ve Abdullah Elcuk'un eserleri ilk üç sırayı aldı. Ticaret Bakanlığı'nın düzenlediği özel ve resmi okulların katıldığı yarışma da neticeye giren öğrencilerin öğretmeni, Akçakoyunlu Ortaokulu Resim Öğretmeni Erden Usanmaz'ında başarısı plaketle ödüllendirildi.

" ÖNCELİKLE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM "

Ödül töreninde söz alan Onikişubat ilçesi kaymakamı Serkan Keçeli" Kooperatif konusu çok önemli ve değerli bir konudur. Bizim ülke olarak halkımıza iyi anlatmamız çocukluktan itibaren gençlerimizin kafasına bir şeyler yapabilmenin mümkün olabileceğini güzel sonuçlar doğuracağını anlatmamız gereken konuların başında geliyor. Ticaret bakanlığı çok güzel program yapmış. İnşallah gelecekte sizlerin arasından çıkan insanlar bir araya gelip büyük kooperatifler, büyük şirketler, ortaklıklar kurarak ülkenin çok güzel gelişmesine katkı sağlayacak işler yaparsınız. Öncelikle öğrencilerimize teşekkür etmek istiyorum. En başta o şanlı bayrağımıza bakarak İstiklal Marşı canlı bir şekilde okuduğunuz için çok kolay bir şey değildir, bant kaydı olmadan böyle canlı bir şekilde uyumlu bir şekilde birçok okulumuzda göremiyoruz. İstiklal Marşımızı gönlünüze kalbinize zihninize işleyerek vatan sevgisi vatan sevdasıyla gurur duymanızı istiyorum. En başta buraya davet alırken dediler ki il il yarışma yapıldı ildeki yarışmanın ödül töreni yapılacak, iyi dedim dağınık dığınık muhtemelen diğer ilçelerden de olacaktır. İlçe olarak zaten Onikişubat olarak bütün madalyaları kapmış olmaktan da ilçe kaymakamı olarak da gurur duydum. Ayrıca ilçemize teşekkür ediyorum ama Onikişubat olarak da kalmamış birde bir tane okulumuzdan 3 derece birden birleşince sizlere de şunu söylemekten kendimi alıkoymayacağım tamam birinciliği aldınız, ikinciliği aldınız da el insaf diğer okullara niye bir şey bırakmıyorsunuz. Yeter ki siz başarıların hepsini toplayın hepinize çok teşekkür ediyorum. Başta okul müdürümüz idarecilerimiz ve resim öğretmenimiz olmak üzere emek harcayan bu programı düzenleyen, düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"YARIŞMADA İLK 3 SIRAYI ALDI"

Bu başarılı sonuç hakkında Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar ise, "Ticaret Bakanlığımız esnaf, zanaatkarlar ve kooperatifçilik genel müdürlüğümüzün, kooperatiflerin geliştirilmesi ile ilgili 3. Türkiye kooperatif buluşmasını gerçekleştirdi. 3. kooperatif buluşmasında kooperatif konulu resim yarışması başlattık. Bahsi konulu yarışmanın başvuruları 9 Eylül - 8 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Türkiye genelinde 68 ilden resimler gitti bakanlığımıza. Bakanlığımızda seçici kurul tarafından özellikle 68 ilde derece yapan öğrenciler belirlendi. 13 ilde hiç dereceye giren öğrenci olmamış ve 13 ilden de sadece birinci çıkmış. Üniversite hocalarından oluşan seçici kurul tarafından, ilimizde 56 öğrencinin başvurduğu resim yarışmasında Akçakoyunlu Ortaokulu öğrencilerimiz yarışmada ilk 3 sırayı aldı. Gerçekten tebrik ediyorum. Siz öğrencileri görünce umudum gerçekten 100 kat daha da artıyor. Siz bizim geleceğimizsiniz, umudumuz ve ışığımızsınız. Resim öğretmenimizin ilgisi ile birleştirerek tam da konumuz kooperatifçilik, bir elin nesi var iki elin sesi var atasözümüz gereği, yüreklerini birleştirerek, güçlerini birleştirerek kooperatif kuran üyelerimizin oluşturduğu böyle bir yarışmada gerçekten okulumuz öğrencileri başarılı sonuçlar almışlardır. Tabi ki öğrencilerimizin yetenekleri, velilerimizin ilgi ve alakası vardır ama her şeyden önce ben okul yönetimimizi ve resim öğretmenimizi kutluyorum. Bu yarışmaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"SPORA, SANATA, BİLİME HEP DUYARLI OLMANIZI"

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ödül törenin de, "Özellikle sizleri cesaretlendiren, teşvik eden ilimizdeki 50'den fazla katılım içerisinde 1. 2. ve 3üncülüğü bir okulda toplamayı başaran okul Müdürümüze ve Müdür yardımcılarımıza ve bu konudaki gayretlerinden dolayı ilgili öğretmenimize çok teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Gerçekten hiçbir emek zayi olmuyor, hiçbir başarıda tesadüfen elde edilmiyor. Üzerine düşen sorumluluğu öğretmenimiz yapmış, okul yöneticimiz takip etmiş sizlerde gayret etmişsiniz ve ilimizi temsil eden resimlerimizde buradan çıkmış. Bu başarıdan dolayı sizleri tebrik ediyorum sizleri spora, sanata, bilime hep duyarlı olmanızı temenni ve tavsiye ediyorum. Tabi bütün bunları yanında her şeyden önce; evet bilim adamı olacağız, spor adamı olacağız, sanat adamı olacağız ama hep en önemlisi adam olacağız. İyi insan olacağız iyi insan olmak için de güzel ahlak ve terbiyemizi hep muhafaza edeceğiz. Bu gayretiniz ve hassasiyetiniz için okul yöneticilerimiz başta olmak üzere, öğretmenlerimizin her birine bütün gayret sarf eden herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Akçakoyunlu Ortaokulu'nda gerçekleştirilen ödül töreni neticeye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz