Bin bir emekle çıkartılan Edebiyat Ortamı dergisinin 58.sayısı okurlarla buluştu.Sunu yazısında derginin medyada görmesi gereken ilginin olmamasından hareketle bir yazı kaleme alınmış bu bağlamda sayın Doğan Hızlan a teşekkür edilmiş.

Derginin çıktığı günden bu yana defalarca yaptığım yazı ve kutlama yok sayılırken bu işin bir kişi üzerinden yapılması hayli düşündürücü olsa gerek.

Derginin kapağına baktığımda hemşehrimiz Metin Acıpayam ın şair Mehmet Mortaş la yaptığı bir röportaj olduğunu görüyoruz.Metin bey Maraş ta okur yazar kişilerle bazı çalışmalar yapmıştı onların böylelikle paylaşılması mutluluk verici.

Şirlere dönecek olursak güzel şiirler var.Hüseyin Gök ün şiiri şöyle

“ATEŞ YOLU

Binler düzine –dize-çağıldar yüreğimde-ateş yalımı-geçer üzerinden

Çektirirler-doğum sancılarını-dönüşürler-zaptedilmesi zor-akkora

Kavrulur tenim-boğazım düğümlenir-yanar gönlüm-kalbim-şiir evim

Büyüsünü sürdürür gece-muştularıyla doğar gün-güneş tüm evreni selamlar-kelimeler ki dilimin ucunda –ateş yolu,dağlar.”

Şiirin ne olduğu nelerin şiirin olmadığı mevzu hayli derin şimdilik biz şiir hakkında fazla yoruma girmeden olup bitenleri yazıyoruz.

Metin in soruları hayli ilginç şu sorulara bakarmısınız.

“1-şairin duygu dünyası hakkında neler söylemek istersiniz

2-duygu insan şiir bu üçlü teslisi nasıl nişanlarsınız

3-henüz akıl inşatını tamamlamayarak akıl satıhta kalan ve bu sebepten saf aklın pençesinde kıvranan şairin ıstırabını kritik edermisiniz.”peh,peh,peh.

İşte bu cümleyi okuduktan sonra nutkum tutuldu diyecek bir şeyler bulamadım peki Mehmet Mortaş bu sorulara nasıl cevap vermiş onu da dergi de okuyacaksınız.

Dergiyi K.Maraş ta müftülük altındaki kitap evinde bulabilirsiniz.