Bugün Kahramanmaraş merkez sınırları dışına çıkıp, kuzeye doğru yelken açıyorum.

Güzergahım Afşin.

Allah yalanı sevmez, bir çiçekten, bir tabiat varlığından dünyaya açılan kapıyı düşünememiştim. Ancak aklıma son demde Isparta’nın gülü geldi. Kolonyası, şurubu, şerbeti, sabunu, reçeli dâhil birçok kozmetik sanayi ürünü olan gül’den sonra, neden bizimi lavantalarımız dünya çapında ün kazanamasın demeye başladım.

Hele hele, yaz ortasında bu yörenin en gayretli, en çalışkan, en üretken Belediye Başkanı, Mehmet Fatih Güven’in güven veren icraatlarına bir yenisini ekleyerek, hem ilçeye, çevreye ekonomik katkı sağlanması, onu bizim gözümüzde bir kat daha büyütmeye yetmişti.

*

İnsanı kendine getiren keskin kokusu ve göz alıcı mor rengiyle doğanın bize bin bir armağanından biri lavanta… Çiçeğine her zaman ulaşılamasa da yağı sayesinde kendinizi bir lavanta tarlasından yürüyor gibi hissedip rahatlayabilirsiniz. Kozmetik ve sağlıkta kullanılan pek çok bitki yağı gibi lavantanın da çeşit çeşit faydası bulunduğunu bize gönderdiği haber metninden öğreniyoruz.

Yine yaz ortasında Elbistan’a gittiğimde, Belediye Başkanı sayın Mehmet Gürbüz de ‘lavanta vadisi’nden söz etmişti.

Demek cazip bir yatırım. Demek kozmetik sanayi lavantayı kendine en değerli hammadde saymış olmalı ki, Afşin ve Elbistan yöresinde hem belediyelerin yatırım projesi, hem istihdam alanı oluşturulmuş.

*

Dedim ya, ilçesini teknik ve sosyal belediyecilik yanında, ürettiği tabiat projeleri yanında, lavanta ve lavanta yağı  Afşin ilçesi Eshab-ı Kehf Külliyesi'yle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ilçe, mis kokulu lavanta tarlalarıyla da ziyaretçilerini ağırlarken, ilçenin gündeme gelerek turizme kapı aralaması, Afşinlilerin ve Başkanları sayın Güven’in eseri.

Önemli çalışmalara imza atan ve Afşin’i ulusal olduğu gibi uluslararası platformlarda da tanıtımına katkı sağlayan Başkan Güven'in gayretleri sonucu 6 yıl önce peyzaj için temin edilen 15 kök lavantayla, geri dönüşüm ürünlerinden kurulan serada 15 bin kök lavanta fidesi oluşturulmuş.

Tek parçada 380 dekarlık alana kurulan, güzel görüntüsü ve hoş kokusuyla insanları kendisine çeken Rabia Parkı'ndaki lavanta tarlası, ziyaretçilerinin ilgisini çekmiş olmalı ki, Afşin Belediye Başkano sayın Güven’in de dediği gibi, çekim üssü haline gelmiş.

*

Tek cümleyle özetleyecek olursam, gayreti, iyi niyeti, dürüstlüğü ile nam salan, teknik ve sosyal belediyecilik noktasında başarılarına her gün bir yenisini ekleyen sayın Güven’e güveniyor, tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Devam başkanım, gittiğin yol, tuttuğun güzergâh harika.