Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de devam eden Dünya büyükler serbest ve Grekoromen güreş şampiyonasında 86 kg da Fatih Erdin (Gümüş) , 57 kg da Süleyman Atlı ile de Bronz madalya kazandık.

86 kg da milli takımımızı temsil eden Fatih Erdin: Fatih Erdin, organizasyonun ikinci turunda Slovak Boris Makoev'i 8-7, çeyrek finalde Güney Koreli Gwanuk Kim'i 10-0 teknik üstünlükle, yarı finalde ise İspanyol Taimuraz Friev Naskidaeva'yı 7-4 yenerek adını finale yazdırmıştı. Final mücadelesinde ise Amerikalı  David Morris Taylor'a kaybeden Fatih erdin gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

57 Kg da Milli takımımızı temsil eden Süleyman Atlı ise: Serbest stil 57 kiloda ilk turda  Avrupa ikincisi Rumen Andrei Dukov'u 12-1, ikinci turda Özbek Nodirjon Safarov'u 14-4 mağlup eden milli güreşçi, çeyrek finalde Kazak Nurislam Sanayev'e 11-6 yenilmişti. Repesaj mücadelesinde Amerikan Samoalı Josh Failauga'yı 10-0 teknik üstünlükle mağlup eden Süleyman Atlı, bronz madalya maçına çıkmaya hak kazanmıştı.

Bronz madalya mücadelesinde ise Amerika'lı Thomas Patrick Gilman ile kıyasıya bir mücadele sergileyen Süleyman 5-4 müsabakayı kazanarak ülkemize bronz madalyayı kazandırdı.

Budapeşte'de başlayan Kadınlar Serbest Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde mindere çıkan 59 kiloda Elif Jale Kızılırmak, Kanadalı rakibi Linda Morais'i 5-3'le geçerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek final maçında Meksikalı rakibi Alejandra Romero Bonilla ile karşılaşan Kızılırmak, baştan sona üstün götürdüğü maçı 3-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Kızılırmak finale kalmak için Moğol rakibi Shoovdor Baatarjav ile karşılaşan Jale Yeşilırmak rakibini 11-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Öte yandan serbest stilde mücadele eden ve İranlı rakibine 3-2 şansız bir şekilde yenilen Olimpiyat ve 2 kere dünya ve 5 kez, Avrupa şampiyonu olan starımız Taha Akgül bu durumu tüm güreş severleri üzdü. Fakat her sporcunun başına gelebilecek bir hadise olarak değerlendirmek gerekir. Taha Türk güreşinde 2020 Tokyo olimpiyatları için Altın madalyaya  en yakın güreşçimizdir. Bu günden tezi yok çalışmaya koyulmak ve Tokyo da Taha ile tekrar altın kazanmak duası ve temennisi ile. Yine 3 kez Avrupa şampiyonu ve Dünya ve olimpiyat üçüncümüz 74 kg Soner Demirtaş'ın bronz mücadelesinde Özbek sporcu ile mücadelesinde hakemlerin yanlış kararı ile yenilmesi herkesi bir hayli üzdü. Son söz olarak: “Bir musibet bin nasihatten evladır" atasözümüzden ilham alarak hatalarımızı telafi ederek olimpiyatlar için Tokyoya odaklanmamız lazım. Şimdi madalya kazanma sırası  grekoromencilerimizde. Allah hayırlı başarılar nasip etsin.