Şu günlerde Amerika Birleşik Devletleri ile vize krizi ile gündem çalkalanırken, karşı atak olarak ABD vatandaşlarına Türkiye’ye girişte vize engeli koyuldu.

Emin olun ordumuzun Özgür Suriye Ordusu ile Rusya’nın desteğini alarak başlattığı İdlib Kalkanı Operasyonu’na başlamasıyla ABD’nin buna ne tepki vereceğini merak ediyordum ki vize krizi patladı. Biraz dikkatli ve geniş açıdan bakarsanız dünyadaki olaylara neyin ne zaman olduğunu, hangi hamlelere hangi hamleyle karşılık verildiğini görmeniz çok zor değil. Rusya o zamanlar yıllardır hayallerini kurduğu sıcak denizlere inme hayallerini, güçlü lideri Putin sayesinde pat diye bir gecede gerçekleştirirken, bence bu ABD’nin bile tahmin edemediği bir durumdu. Bu olaydan sonra dediğim gibi tekerine çomak sokulan ABD’nin ne hamle yapacağını merak ederken, Rusya’da sırayla büyükelçi suikastleri, uçak sabote haberleri gelmeye başladı.

Amerika Birleşik Devletleri belki de tarihinin en güçsüz dönemini yaşıyor bence. Trilyon dolar borçla, karşılığı olmadan bastığı ve dünyaya dağıttığı paralarla bir gün gerçekten bütün dünyayı etkileyecek belki de yıllarca sürecek bir kaosa doğru gidiyor. Trump’ın başkan olmasıyla ABD içindeki fikirsel, yönetimsel ayrılıklar gün yüzüne çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Trump, CIA, Pentagon arasında uygulama bazında büyük uçurumlar var ve bu ne yazık ki tüm dünyayı etkiliyor.

Yıllardır müttefik iki ülke gibi görünmemize rağmen bir çok olayda düşmanımızdan çok bize zarar veren Birleşik Devletler PYD gibi bir terör örgütüne binlerce tır silah, mühimmat ve araç gönderirken yine gizli düşmanlığını bizlere fazlasıyla gösteriyor. Artık her zamankinden güçlü Türkiye’nin de tabi ki buna seyirci kalması düşünülemez. Yaklaşık 35 senedir içimizde bir yara olan terörü bu kez de sınır boyumuza dizmeye çalışan bu girişime dur demeyeceğimizi düşünmeleri zaten saflık.

Artık bizim eski Türkiye olmadığımızı, bizi darbelerle yıkamayacaklarını, içten ve dıştan fethedemeyeceklerini, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi 80 milyonun tek yürek tek bilek olup bütün hainlere gerekli dersi vereceğini bilmeleri şart.

Bir çok ülkenin anladığını ABD’nin de anlaması gerekiyor “ TÜRKİYE YANINDAYSA KAZANIR, TÜRKİYE KARŞINDAYSA KAYBEDERSİN”…