UWW ilk kez bu yıl U23 Dünya Güreş Şampiyonasını 21-26 Kasım tarihlerinde Polonya'da içinden Vistül nehrinin geçtiği Bydgosczc kentinde düzenliyor.U23 yani 23 yaş altı güreşçiler için UWW  2015 yılında Avrupa Şampiyonasını da ilk kez Polonya'da  düzenlemişti. 2016 ve 2017 yılı Avrupa şampiyonaları da oldukça ilgi görünce UWW tam 20 yıl sonra U23 Dünya Şampiyonası rganizasyonuna karar vermişti. Aslında yıllar öncesinde de FILA Ümitler (20 yaş altı-Espoir) Dünya şampiyonalarını düzenlemişti. Ancak 1997 yılından itibaren Gençler kategorisi yaş sınırı (17-20 yaş) olunca ümitler şampiyonaları iptal olmuştu. Avrupa Dünya Olimpiyat Şampiyonu Güreşçilerimizden Hamza Yerlikaya,  Mahmut Demir,  Şeref Eroğlu, Sebahattin Öztürk, Nazmi Avluca, Zekeriya Güçlü, Yüksel Şanlı Avrupa ve Dünya Ümitler ( Espoir)'de de şampiyon olarak kendilerini göstermişlerdi. Tüm ülkeler Tokyo Olimpiyatlarında yer alacak güreşçilerini U23 Dünya Şampiyonasında güreştirerek tecrübe kazandıracaklar. 2015-2016-2017 U23 Avrupa şampiyonu olan bazı güreşçiler büyüklerde de Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak dikkat çektiler.

Serbestte Olimpiyat Dünya Avrupa Şampiyonu Rus Abdulrashid Sadulaev, Hacımurad Rashidov, Türkiye'den Süleyman Atlı, Dünya Şampiyonu İtalyan Frank Chamizo Marguez, Taha Akgül'ün rakibi Gürcü Geno Petriasvili, Grekoromende Olimpiyat 3.sü Rus Sergey Semenov, Alman Denis Kudla, Gürcü S.Bolkvadze, Lasha Gobadze ve Z.Pataridze, Sırp Viktor Nemes, Azerbaycanlı Murad Mamadov, Orhan Nuriev, İslam Abbasov Dünya ve Olimpiyatlarda madalya kazanan isimler. Kadınlarda da Olimpiyat 2.si Rus Valeria Koblova, Dünya Şampiyonu Belarus Vanese Kaladniskaya, İrina Kurachkina, M.Mamashuk, Finli Petra Olli, Fransız L.Koumba, Macar Z.Nemeth, Azeri Turkan Nasırova, Leyla Kurbanova, A.Kolesnik, T.Omelcenko, Ukraynalı Oksana Livach, T.Kit, Türkiye'den Evin Demirhan ve Buse Tosun dikkat çeken güreşçiler.

               Avrupa dışından ise serbestte İranlı A.Rıza Karimimachiani, Yunus Firuz, Amin Taheri, ABD'li Daton Fix, McKee, McKenna, Kazak Dauletbekov, Kübalı, Japon, Hint ve Moğol güreşçiler favoriler arasında. Grekoromen Stilde Avrupa ülkeleri ile İran, Küba, ABD, Kadınlarda Japon, ABD ve Çinli güreşçiler iddialılar. Ülkemizin son üç Avrupa U23 Şampiyonasında aldığı dereceler ise şöyle:

2015 Walbrzych (Pol) - Türkiye 1 Altın 9 Bronz 10 Madalya kazandı. Grekoromen Milli Takımımız Avrupa 3.sü  Serbest ve Kadınlar 4.cü olmuştu. ALTIN MADALYA :Grekoromen: 98kg Fatih Başköy , BRONZ MADALYALAR :Grekoromen :66kg Enes Başar ,80kg Doğan Göktaş, Serbest:,57kg Nebi Uzun

61kg Recep Topal, 74kg Murat Ertürk, 97kg Y. Can Zeybek, Kadınlarda: 48kg E. Demirhan, 60kg Hafize Şahin, 63kg Buse Tosun,  2016 Rusçuk (Bulg),Türkiye 4 Altın 2 Gümüş 8 Bronz 14 Madalya kazandı.

Serbest, Grekoromen ve Kadınlarda Üç Takımımız da Avrupa 3.sü oldu. ALTIN MADALYALAR: Serbestte : 74 kg Muhammet Nuri Kotanoğlu, Grekoromende :  71 kg Y. Emre Başar , Kadınlarda:48 kg E. Demirhan , 69 kg Buse Tosun ,GÜMÜŞ MADALYALAR: Serbestte : 57 kg Barış Kaya, Grekoromende :

80 kg Burhan Akbudak , BRONZ MADALYALAR: Serbestte : 65 kg Mustafa Zopalı ,70 kg Muhammed Akdeniz , 86 kg Kadir Yazıcı , 125 kg Y. Emre Dede. Grekoromende : 66 kg Enes Başar ,Kadınlarda : 55 kg Bediha Gün , 58 kg Derya Bayhan, 63 kg Aslı Tuğcu .2017 Szombathely (Macaristan) ,Türkiye 3 ALTIN 3 GÜMÜŞ 2 BRONZ 8 MADALYA kazandı. Serbest ve Grekoromen Milli Takımımız Avrupa 3.sü Kadınlar Milli Takımımız 4. oldu. ALTIN MADALYALAR: Serbestte : 57 kg Süleyman Atlı ,74 kg Murat Ertürk , Grekoromende : 130 kg Osman Yıldırım , GÜMÜŞ MADALYALAR: Serbestte : 61 kg Sedat Özdemir , 65 kg Haydar Yavuz .Kadınlarda : Bedia Gün ,BRONZ MADALYALAR: Grekoromende :98 kg Fatih Başköy , Kadınlarda: 48 kg E. Demirhan. Üç U23 Avrupa Şampiyonasında Serbest Stilde Murat Ertürk 1 Altın 1 Bronz 2 Madalya, M. Nuri Kotanoğlu ve Süleyman Atlı 1'er Altın Madalya, Grekoromen Stilde Fatih Başköy 1 Altın 1 Bronz 2 Madalya, Y. Emre Başar ve Osman Yıldırım 1'er Altın Madalya Kadınlarda Evin Demirhan 1 Altın 2 Bronz 3 Madalya, Buse Tosun 1 Altın 1 Bronz ve  Bedia Gün 1 Gümüş 1 Bronz 2'şer Madalya ile en başarılı güreşçilerimiz oldu.U23 Milli Takımlarımız A Milli Takım Teknik Kadroları ile Polonya'daki  Dünya Şampiyonasına hazırlandılar. Takım olarak Avrupa 3.lüğünü kazanmış olan üç takımımız da Dünya Şampiyonasında da ilk üç içinde yer almak için mindere çıkacaklar.Dünya U23 Güreş Şampiyonasında mücadele edecek olan tüm güreşçilerimize başarılar dileriz. Tuttukları Altın madalya olsun. Allah Güreşçilerimizin yar ve yardımcısı olsun. Son söz olarak: Değerli yorumcu Yusuf beyin bu güzel yorumu inşallah Altın madalyalara da yansır takım halinde  şampiyon olmak dileğimiz ile.