Dünya tarihine baktığımızda,pek çok gizli örgüt bulunuyor. Bu örgütlerden bazıları zamanla kendiliğinden ortadan kayboldu, kimileri ise halen faaliyetlerine devam ediyor. Bugünkü yazımda günümüzde de adını sıklıkla duyduğumuz beş örgütün tarihçesini anlatacağım...

Bu örgütlerin amaçları; dünyadaki sistemi değiştirmek ve insanları yönetmek ,bazıları şiddet içerikli eylemler gerçekleştirerek korku salmak, bazıları ise ruhsal arınma törenleri düzenlemekti...

İlluminati

İllüminati, 1 Mayıs 1776 yılında Almanya'nın bir kenti olan Ingolstadt'ta kuruldu. Ingolstadt Üniversitesi Kilise Hukuku Profesörü filozof Adam Weishaupt tarafından 5 kişiyle kurulan örgütün kelime manası ise 'aydınlanmış olanlar' demekTopluluğun kuruluş amacı cehaletle, baskıcılıkla ve kilisenin dogmalarıyla mücadele etmekti. İlluminati dünya siyaset tarihinin belki de zaman içerisinde üzerine en fazla komplo teorisi üretilmiş topluluğu halini almıştır. Günümüzdeki öne sürülen amacı ise; halk kitlelerinin karar verme yetisini kontrol altında tutmak, dünya liderlerini ve ekonomiyi istediği şekilde yönlendirmektir.

Masonluk

'Mason' kelimesi taş ustası anlamına gelir. Masonluk, başlangıcının resmi olarak 16'ncı yüzyılın sonu ve 17'nci yüzyılın başlarına dayandığı düşünülen bir çeşit 'Kardeşlik' organizasyonudur. Dünyanın birçok ülkesinde beş milyon üyesi bulunmaktadır. Sadece İngiltere, İskoçya ve İrlanda'da 480 bin, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise 2 milyona yakın üyesi bulunmaktadır. Tarihte ve günümüzde legal sistemlerde önemli yerlerde politik adamları ve bağlantıları bulunmaktadır.

Haşhaşin

"Haşhaşin de denilen örgüt, 1090 yılında batıl İsmaililik mezhebine mensup Hasan Sabbah tarafından kuruldu.Sabbah, Büyük Selçuklu Devleti zamanında yaşamış olan, tarihin eski ezoterik ve batıni örgütü Haşhaşileri kuran ve ölene kadar liderliğini yapan İranlıdır. Kuşatılması ve ele geçirilmesi güç kalelerde konuşlanan Haşhaşiler, önemli kişilere yönelik suikastlara dayanan etkili bir askeri strateji geliştirerek Orta Çağ İslam dünyasında çok önemli ve farklı bir güç olarak ortaya çıktı. Haşhaşin örgütü, daima Sünni inancındakileri düşman olarak gördü. Abbasi Halifeliği ve onun koruyucusu olan Büyük Selçuklu Devleti, Haşhaşiler'in en büyük düşmanlarından biri oldu.

Liderleri Hasan Sabbah’a ölümüne bağlı olan müridler,cennetin anahtarının Hasan Sabbah’ın elinde olduğuna inanırlardı, Müridler uyuşturucu kullanarak suikast düzenlerdi."Suikast" kelimesinin İngilizce karşılığı olan "Assasinate" kelimesi bu tarikatın isminin İngilizce’deki karşılığıdır.

Ku Klux Klan

Örgüt Amerika'da Kuzey Güney savaşından sonra Güney'de kurulan siyahi aleyhtarı bir örgüttür. 24 Aralık 1965 yılında Tenesse'de kuruldu. Ku Klux Klan örgütü, Amerikan iç savaşı sonrasında siyahilerin kazanmaya başladığı halklara, özgürlüklere ve siyah ırk ile beyaz ırk eşitliklerine karşı çıkmıştır. Siyahileri hedef alan ABD'li örgüt amaçlarına ulaşmak için şiddet ve teröre başvurmuştur. Örgüt iki defa dağılmasına rağmen 1950 ve 1960'larda tekrar canlanmıştır. Günümüzde bazı bölgelerde sadece yerel bazda faaliyet göstermektedir.

Tapınak Şövalyeleri

‘Diriliş’ dizisi ile adını duyduğumuz örgütlerden birisi de Tapınak Şövalyeleri'dir. Fransız soylusu Hugues de Payen tarafından 1119 tarihinde Kudüs'teki hristiyan hacıları korumak için 9 şövalyeden oluşan bir grup tarafından kuruldu. Katolik Kilisesi'nin resmi olarak 1129 yılında tanıdığı örgüt kısa sürede güçlendi. En güçlü zamanlarında askeri varlıkları 20 bini bulmuştur. Fakat bunların sadece yüzde 20'si tarikate bağlı şövalyelerden oluşuyordu. Tarikatın başında her zaman Fransız asıllı bir şövalye bulunmuş ve Avrupa'nın belirli şehirleri ile ülkelerinde bu başkana bağlı birer temsilci ve temsilcilere bağlı daha küçük gruplar şeklinde örgütlenmişlerdir. 1307 yılında tarikatin başındaki isim olan Jacques de Molay tarikati hospitaller ile birleştirmek istedi fakat bir anlaşmaya varamadılar. Papa, Fransa kralı 4. Philip'in baskısıyla aforoz etti ve tarikatin tüm üyeleri tutuklanarak işkence altındaki kabule zorlandıkları suçlamalardan dolayı hepsi idam edildiler.