Malumunuz Dünya Kupası 6 gün sonra Rusya’nın ev sahipliği ile başlayacak. 2002 yılında herkesin büyük bir heyecan yaşadığı, Türkiye’nin uzun bir zamandan sonra en büyük başarısı olan Dünya üçüncülüğünü kazandığı kupadan sonra 16 yıl geçti. Bu 16 yılda sadece uluslararası arenada 2008 yılında Avrupa üçüncüsü olduk.

Ne yazık ki bu dünya kupasında da yerimiz yok. Maçları belki izleyeceğiz ama buruk bir şekilde biz kupada olsaydık sözleri kulaklarımızda yankılanacak büyük ihtimal. Beğenmediğimiz takımlar için kesin yenerdik yorumları yapacağız. Peki neden bu kupada biz yokuz.

Futbolcuların şahsi menfaatlerinin ve kupayı kaldıran takımın oyuncularının bile prim almadığı bir kupada, bizim futbolcularımızın prim arayışıyla sahaya çıkması yüzünden kupaya gidemediğimiz çok konuşuldu. Ayrıca bu sebeplerin yanında bir çok futbol uzmanının ve bizim de bazen bahsettiğimiz alt yapı eksiklikleri bu sonuçları doğuruyor ne yazık ki. Büyük takımlarımıza baktığımızda, örneğin Beşiktaş takımının bir maçı sırasında kadro sayılırken sadece bir futbolcunun Türk olduğuna şahit olmuşluğum var. Bu durum Beşiktaş’la sınırlı kalmıyor. Türkiye Futbol Takımı teknik direktörü onlarca takım arasından bir sol bek, bir defans oyuncusu bulamadığından yakınıyor. Bu sizce de acınası ve içler acısı bir durum değil mi? Avrupa’ya türk oyuncu göndermeyi bıraktık, türk takımlarında bile oynayacak oyuncu bulamaz hale geldik.

Takımın başına dünyaca ünlü kariyeri başarılarla dolu hocaları getirmemize rağmen neden başarı sağlayamadığımızın sebepleri bunlar. Yıllardır bahsedilen, bir çok spor yazarı, teknik adam ve futbolcular tarafından yakınılan bu önemli konuların neden hala çözülemediği, bakanlığın gerekli önlem ve yatırımları neden yapamadığı, 80 milyon insanın neden bu dünya kupasında kendi vatanının takımını izleyemediğini yetkililere sormak lazım.

Milli takımımızın daha nice kupalara katılarak, göğsümüzü kabarttığı zamanların gelmesi ümidiyle…