NE YAPTIK? NELER YAPMALIYIZ?

          Türk Güreşi Paris'teki Dünya Güreş Şampiyonasında tarihi başarılara imza attı. Dünya Şampiyonası bizim için Rio Olimpiyatları ve Son Dünya Şampiyonası Las Vegas'tan iyi sonuçlar ile bitti  Antrenörlerimizin Kulüplerimizin onlara destek olan ailelerimizin emeklerinize sağlık. Bu arada UWW Toplantılarında üç stilde de sıklet sayısının 8'den tekrar 10'a çıkması, Güreşlerde madalyaların iki gün sonunda verilmesi Grekoromende bazı kuralların değişmesi kararları alındı Bu kararlar 2018 Yılından itibaren uygulanacak. Ayrıca hakemliğe veda eden Uluslararası Milli Hakemimiz Sadettin Yücel'i UWW Altın Düdük ile ödüllendirdi.

Dünya Şampiyonasında önce bardağın dolu tarafına bakalım...  

ARTILARIMIZ:

          1- Grekoromen Milli Takımımız 2 Altın 1 Bronz Madalya ile Madalya sıralamasında  ve Takım 3.lüğü de 2006 Çin - Guanzhu'da ve 2009 Danimarka'daki Takım Dünya Şampiyonluğu sonrası aldığımız en iyi sonuçtu 2012 Londra Olimpiyatlarında tek bronz madalya vardı 2013 ve 2014 Dünya Şampiyonalarında Altın Madalya yoktu Paris'te Metehan Başar ve Atakan Yüksel ilk madalyaları Rıza Kayaalp 3. Altın Madalyası başarıydı Grekoromende 24 müsabakada 17 galibiyet 7 yenilgi aldık 4 madalya maçı yaptık 3 madalya kazandık F. Cengiz Bronz madalya maçını kazansaydı takımımız da Dünya  olacaktı (1.Rusya 2.İran 36 Puan 3.Türkiye 34 Puan) 

          2- Kadınlar Y. Adar ilk Altın Madalyası Evin Demirhan Bronz madalyası ile Madalya sıralamasında 3.cü ilk defa Dünyada 2 madalya ve Kadınlarda Takımımızın Dünya Ve bu sıralamada Belarus'dan sonra Avrupa'da en iyi 2. Takımı olmamız Rusya Ukrayna Almanya Polonya Macaristan İsveç Azerbaycan gibi ülkeleri geçmek anlamlıydı Demek ki sakatlıktan güreşemeyen Buse Tosun ve Elif Jale Yeşilırmak da olduğunda biz Dünyada ilk 3'te olabilecek potansiyelimiz var

Kadınlarımız 18 maç yaptı 11 galibiyet 7 yenilgi 3 madalya maçı yapıp 2 madalya kazandık 

          3- Serbestte 29 müsabakada 18 galibiyet 11 yenilgi ile 8 sıklette 5 madalya maçı yaptık 2 madalya kazandık Takımımız kıl payı 3.lüğü kaçırdı (1.ABD 54 Puan 2. Rusya 53 Puan 3.Gürcistan 40 puan 4.Türkiye 39 Puan) Taha Akgül'ün finali ve kaybettiğimiz 3 Bronz maçlarından birini kazansak  Takımımız 3. Olacaktı Ama İran Azerbaycan Japonya gibi ülkeleri geride bırakmak iyidi 2013 yılından buyana ilk kez Altın  Madalya kazanamadık Selim Yaşar Rıza Yıldırım ve Süleyman Atlı da bekleneni verseler Dünyada ilk 3'te hatta zirvede olabiliriz Güreşçilerimiz 23 sıklette 71 müsabaka yaptı 46 galibiyet 25 yenilgi aldı her sıklette ortalama 3 maç yapmışız.13 güreşçimiz takıma puan kazandırdı 12 madalya maçı yaptık 7 madalya kazandık 5 Bronz Madalya maçını kaybettik. 

EKSİLERİMİZ:

          1- Genelde maç ve kondisyona eksikliği ile son devrede hatta son dk. maçlar ve madalyalar kaybettik Fizik kondisyon biraz daha iyi olmalı Çünkü günümüz güreşi teknik taktik kadar kondisyona dayalı  Japonya ABD bu yüzden başarılı oldular Ki bu başarıları Tokyo Olimpiyatlarında da görülecektir. ABD ve Japonya gümbür, gümbür geliyor. 2- Serbestte 5 madalya finalinde 2 madalya kazandık Bu 4 maçı kaybetmemiz bizi Altın Madalyadan ve 3 Bronz madalyadan takımımızı da Dünya 3.lüğünden etti Serbestte bir seviye daha üstte olmalıyız Çünkü bu takım Tokyo Olimpiyatları Efsane Takımı olabilir 

3- Grekoromende ayakta oyun yapmak zorundayız yoksa hakem inisiyatifine kalıyoruz. Değerli güreş dostumuz Yusuf Taşkan beyin yorumları 2 ve 3 yazımız dada devam edecek.