Kelimelere hayat veren kültürdür, irfandır. Yaşadığımız her anın kendi canlılığını borçlu olduğumuz nitelik bizi alıp farklı yerlere götürür. 

Hayatımızı Önemseyelim!

Tecelli eden varlık kendi özelliklerini hayat zemininde gösteriyor oradan da hareketle ezel ebet dairesi tamamlanıyor.

Geçen yıllarda yayınlanan kitap toplum genelinde okundu sonra da raflardaki yerini aldı. Sadık Kılıç tarafından tercüme edilen kitabın adı Dua kitabın kapağında şu yazılar da okunuyor; Dua üzerine düşünceler (Psikofizyolojik Sebepleri ve Sonuçları).

Kitap 1990 yılında okura sunuldu. İçindekiler bölümü şöyle, Dua nedir, Dua ile ilgili ayetler, Dua ile ilgili hadisler, Toplumun duaya olan ihtiyacı, örnekliyoruz, Duaya dönüş, dua eylemi bir geriye dönüş mü oluşturur, çocukluk dönemine ait arkaik reflekslerin gerçekleştirilmesi olarak dua,  öncekine ek derin varlığın meydana çıkması olarak dua eylemi, Duaya icabet edilir mi, Dua ve Obsession, Tobist üstü bilince yaklaşma yolu olarak dua, cemaat halinde dua ve sonuçları, Dua iştiyak ve yoğunlaşma.

Kitabın içerisi hemen dikkatimizi çekiyor. Makale olarak hemencecik okunacak olan bu kitabın hayatımıza katacağı yeni değerler olacağına inanıyorum. Her geçen gün bireysel boyutta yaşam alanına sıkıştırılan islamın bu dar alanda kendi ifadesini bulamayacağını düşünüyor bunun olumsuz sonuçlarının ilerleyen vakitlerde hepimizi farklı mecralara götürebileceğini görüyorum.

Dua edelim!

Peki tasavvufi hayatın temel referansı olan duanın on binlerce tekrarı vird edilirken dindarlaştığını düşünen insanların geldikleri yer arzu edilen nokta mı?

“Dua ile insan, ruh ve fıtratında meydana gelen derin ve köklü etki sebebiyle, artık içine sığamayacağı çevre ve kalıtım elbiselerini aşan bir olgunluğa ulaşır metafizik realitenin bilincine girer.”(Sh.1)

Tespitler iyi

Metafizik realite ne demek? Varlık, bilgi,  ahlak temelleri üzerine yoğunlaşmanın getireceği nu nokta insanlığın tefekkür edebileceği en ulvi hakikattir.

Ülkemiz için Metafizik realitenin sosyal zemini var. Hayatı kuşatan bu büyük payda elbet kendi kültür kotlarını oluşturacak hayatı kendi anlam boyutuna yerleştirecektir. 

Dua kitabının yazarına gelince, Pierre Marinier.

Size güzel bir dua öneriyorum. Elmalılı tefsirinin hemen ilk sayfalarını açın ve “İlahi hamdini sözüme Sertaç ettim.”diye başlayan dua sağnağından nasibinizi alın.