Tüm adayların sahaya inmesi ile 1 Şubat’tan itibaren hayli kızışacağını beklediğimiz yerel seçim gündemi hızlı bir şekilde devamlı olarak değişiyor. Bu anlık gelişmeleri dikkatli bir şekilde takip ederek kendini ‘up date’ edemeyen aday ve partilerin işi bir hayli zor görünüyor.

Bu konuda en değişimci ve yenilikçi parti ise doğal olarak iktidardaki AK Parti’dir. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı; hemşerimiz Mahir Ünal, TRT Haber Koordinatör Yardımcısı Aysun Torun’un sorularını yanıtladığı programda; “Anketler geçmişte olduğu kadar anlamlı sonuçlar vermiyor” dedi.

Mahir Ünal bakın aynen şöyle devam ediyor: “Anket sonuçlarını mümkün olduğu kadar artık kamuoyuyla paylaşmıyoruz. Çünkü anketler geçmişte olduğu kadar anlamlı sonuçlar vermiyor. Eskiden seçimin psikolojisi oluşur ve sandığa kadar bu atmosfer devam ederdi. Şimdi artık bu yok. Artık seçimin psikolojisi oluşup devam etmiyor. Seçimin psikolojisi her gün değişiyor. Çünkü Türkiye’de 51 milyon sosyal medya kullanıcısı var ve seçimin psikolojisi gün içerisinde anlık değişiyor. Yani sosyal ağlardaki trend topicler, hashtagler sürekli değişiyor. Sahadan veriyi çektiğiniz anda o veri sahadan çektiğiniz andaki durumu veriyor. 5 yıl önce böyle değildi. Sahadan bir veri aldığınız zaman sahadan aldığınız veri 1-2 hafta sonrası için size bir fikir veriyordu. Biz artık kampanyamızda, kampanyayı anlık, yerinde, online, interaktif yönetme durumundayız.”

(Her ne kadar Kahramanmaraş’taki siyasetçiler yeteri kadar ehemmiyet vermese de) Madem internet basını ve sosyal medyadaki ciddi paylaşımlar gündemde hayli etken oluyor; biz de sosyal medyadan derlediğimiz paylaşımlara bir göz atalım:

Aslen Türkoğlu ilçemizden olan kıymetli dostumuz Fatih Çakıroğlu, sosyal medya adresinden şu paylaşımda bulunmuş: “Mesele adaylarda falan değil ya da vekillerde değil; herkes bildiği kadar yerelde elinden gelen gayreti gösteriyor. Mesele yeterli üretmeden çok tükettik, toplumun hayat seviyesini yükselttik ve bir ekonomik sıkıntılı bir sürece girdik. Belli standartlarda yaşayan toplum geriye dönmeye rıza göstermiyor. Çalışanların ücretlerine yapılan zamlar vs asgari ücret maalesef ihtiyaçları karşılamıyor. Durum böyle olunca insanların ülkeyi idare edenlere karşı bir güvensizliği baş gösteriyor ve sandıkta bir ceza kesmeye doğru meyli git gide artıyor. Vatandaş kendine alternatif seçenekler arıyor ondan dolayı kararsızların sayısı git gide artıyor. Vatandaş düne bakmıyor yarının hesabını yapıyor. Yarınların daha aydınlık olacağına inandıramaz isek işler hiçte iyi gözükmüyor. Şimdi bazı arkadaşlar bana kızacaklar; belki (neden bunları birebirde değil de sosyal medya aracılığıyla söylüyorsun otur oturduğun yerde kardeşim) diyebilirler. Kusura bakmayın ben iyi bir AK Partiliyim de ondan. Bize fikrimizi zikrimizi soran olmuyor da ondan. Son bir defa, yalakalık yapmak yerine uyarıda bulunmak istedim......Allah, devletimizi milletimizi kötülerin ve şeytanın şerrinden korusun.” (Amin.)

Bu görüşlerin altında yer alan diğer paylaşımlardan bazıları ise şöyle:

Mehmet Ahsen: “Adaylar konusu dışında görüşlerinize katılıyorum. Lakin adaylarda da sıkıntı var. Bazıları üzerinde şaibeler ayyuka çıkmış. Bazıları dışarıdan transfer edilmiş; halk tanımıyor, yüzünü yeni görmüş, yeni elini sıkıyor, cenazesinde, düğününde görmemiş. Bazıları yanlış parti, MHP olması gerekirken inat ediliyor (AK Parti olsun) deniyor. Büyük MHP kitlesi olan yerlerde MHP’li seçmen küstürülüyor.”

Bekir Eryılmaz: “29 Mart 1989 Anavatan’ın yerel seçimleri kaybedişi dönemini yaşıyoruz; bizim kuşak o dönemi yaşadık. AK Parti’nin şansı muhalefet yok.”

İsmail Bezirci: “Çok zor, milletin istediği olmazsa bu millet size nisan bir şakasını da yapacaktır.”

Fazlı Aydoğan: “Ekonomi etkisini fetocular köpürtüyor. Asıl sorun fetocularla aynı vurgun ahlaksızlığı meslek edinmiş kimselerin AK Parti’yi kullanmalarıdır. Bu çirkinlik AK Parti’yi tabi hem bozuyor hem de bir bedel ödetecektir. Kahramanmaraş’ta siyasette etkin hale gelen lobiye duyulan tepki umarım az zarar verir.”

Cumali Şahin: “Evet toplum dünü unuttu beklenti seviyesi çok yüksek herkes lüks mağazalarda lüks arabalarda ve de lüks daireler de yaşamak istiyor ve de bunları bir yerlerden bekliyor, çalışmak terlemek yok. Allah şuur versin.”

Ibillioğlu Mesut Yücedağ: “Abi iyi özetlemişsin, (nasıl olsa ayakkabımızı koysak alırız) gözüyle gidiyorlar. Yalnız geçmişte çok popüler olup ta bu gün adı bile zikir edilmeyen partileri unutmasınlar, vatandaşın tokadı çok büyük olur.”

Hüseyin Kurt: “Millete hep tepeden bakmaya başladılar. Siyasette ayak oyunları, vurdumduymazlık (ben bilirim) havası maalesef durum bu ama çok geç olacak.”

Hilmi Doğru: “Bunları yazmışsın abi daha yazılmayan söylenmeyen söylemeye cesaret edemediğimiz birçok şey var ama söylersen vatan haini ilan edilirsin. Bu milletin sesini dinlemek lazım hâlâ tepeden bakanlar bakmaya devam ediyor. Yazık bu fatura hepimize kesilir ama tepeden bakanlara bir şey olmaz, olan yine halka olacaktır.”

Abdurahman Akbolat: "Yanlışı savunup kalabalıkları arkama katmaktansa, doğrumu savunup yalnız kalmayı tercih ederim...!" Mahatma Gandhi…”

Vatandaşların görüşleri aynen böyle. İnşallah dile getirilen sıkıntılar dikkate alınarak değerlendirilir.

 ‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İSE; YATIRIM, ÜRETİM VE İHRACAT’

31 Mart yerel seçim sonuçlarında hayli etken olması beklenen ekonomik sıkıntılar konusunda çözüm ise Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Serdar Zabun’dan geldi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 2019 Yılı Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Zabun, ekonomik ve sosyal gelişim için yatırım, üretim ve ihracatın güçlendirilmesinin şart olduğunu söyledi.

Dürüst ve çalışkan girişimcileri sayesinde, Kahramanmaraş’ın Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birisi haline geldiğini söyleyen Zabun, kentin sanayisiyle, ticaretiyle, ihracatıyla çok önemli bir kalkınma modeli oluşturduğunun altını çizdi.

Kahramanmaraş’ın tanınmış simalarından Mehmet Bağrıaçık’ın sık sık kullandığı bir ifade ile “Burası Kahramanmaraş, üretmemiz gerek gardaş” diyoruz.

HAYIRLI OLSUN: İYİ Parti Kahramanmaraş il başkanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen Millet İttifakı aday tanıtım toplantısına İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ile CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç ta katıldı. Tüm adayları tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

GEÇMİŞ OLSUN: CHP’li Ali Öztunç dostumuzun 20 günü aşkın bir süredir hastanede tedavi gören babasına Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum.

BİR TEBRİK: Kahramanmaraş yemek dünyasının tanınmış bir ismi olarak STAR TV’de katıldığı

programda hem ünlü paçamızın hem de Kahramanmaraşımızın tanıtımına katkıda bulunan Hacı Fidan kardeşimi can-ı yürekten kutluyorum.

HAFTANIN SÖZÜ: “İnsanlar, ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp tekrar kendine geri döndüğünü bilse, eminim çok daha dikkatli olurdu.” (Albert Einstein)

Yeniden görüşmek dileği ile…