Diyet yapmaya başlayanların en büyük yanlışlarından birinin kalori saymaktır. Son zamanlarda “aman meyve yemeyin, ekmeği sıfırlayın, yağdan uzak durun” gibi bir sürü yanlış medyatik cümleler duyuyorum. Evet her besinin kalorisi vardır fakat bunu içerisindeki karbonhidrat, protein, yağ ve porsiyonu belirler. Dolayısıyla yiyecekler kalorileri bakımından değil içerdikleri besin değerleri açısından sınıflandırılırlar. Yani açıkçası daha temiz katkısız beslenmek gerekiyor. Bir örnekle; 100 kalorilik cips ile, 100 kalorilik çiğ badem, vücutta aynı şekilde işlenmez, sindirilmez, vücudu aynı şekilde çalıştırmaz, vücut onu aynı şekilde kullanmaz!

Ayrıca meyve sebze yemekten kaçanlar, vitamin, mineral, posadan yeterli beslenmemiş olurlar ve bunun sonucunda bir çok hastalığa zemin hazırlanmış olur.

Ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar yapmak yerine “nasılsa aynı kalori bir dilim kek/börek/kurabiye yesem bir şey olmaz” demeyinnn! Olur.


 

Kısacası kilo vermek için kalori saymayın, bu doğru bir yöntem değil.Sağlıklı bir yöntem de değil. Bu fazla matematik odaklı ve tek yönlü bir düşünüş olur. Bunu yapıyorsanız da bırakın ve etiket bilgisi okurken kalori bakmak yerine içerik inceleyin. Son olarak da evet belki bu yolla kilo verdiğinizi “zannedebilirsiniz” ama bu kalıcı bir kayıp olmaz ve fazlasıyla geri alırsınız.


 

İSTEDİĞİNİZ KİLOYA ULAŞABİLMEK ADINA YAPMANIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ ADIM BİR UZMAN DESTEĞİ ALMAK OLMALIDIR.


 

SAĞLIKLI GÜNLER..