Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak küresel sorun haline gelen yeni tip koronavirüs bu yazıyı kaleme aldığım sırada dünyada 78 milyon 704 bin kişide görülürken hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1 milyon 730 kişiyi geçti. Türkiye’de toplam vaka sayısı ise 2 milyon 82 bin olurken 18 bin 861 kişi de virüsten dolayı vefat etti. Yayılmaya tüm dünyada devam eden koronavirüse karşı ülkeler de tedbir kurallarını uygulamaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda virüsün İngiltere’de mutasyona uğrayarak, normal yayılma hızından yüzde 70 daha hızlı yayıldığı tespit edilmişti. Mutasyona uğramış koronavirüs diğer ülkelere sıçramaya devam ederken, Türkiye ise bu noktada İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye olan uçuşları geçici durdurma kararı alındığını duyurdu. Koronavirüsün normal halini atlatamamışken ortaya çıkan bu sorun dünya gündemini meşgul etmeye başladı. Yetkililer tarafından gerekli tedbirler alınmaya devam edecektir. İnşallah mutasyona uğramış virüs ülkemize gelmez.

"UÇUŞLARLA İLGİLİ GEÇİCİ DURDURMA KARARI"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca alınan tedbirle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır. İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir."
 

2021 girmemize az bir süre kaldı. Evet, 2020 yılını iyi geçirdiğimizi söyleyemem. Olaylar geçen bir yıl oldu. Mart ayında tanıştığımız virüsle beraber bir çok sorun yaşadık. Yeni yılda temennim daha güzel ve daha mutlu günler yaşarız.

Herkese iyi günler...