Devlet anadır...

Devlet babadır...

Biz millet olarak devletimize çok önem veririz.

Töremiz , geleneklerimiz, her zaman devleti değerli kılmıştır.

Devlete saygımız farklıdır.

Devlet adamlığı...

Devlet erkanı olmak...

Devlet memuru olmak...

Ve devlet terbiyesi...

***

"Devlet Terbiyesi" deyince Belediye Başkanlarımız arasında bir gezinti yapmak istedim...

İlk aklıma gelen Sayın Hanefi MAHÇİÇEK ;

Devlet Planlama Teşkilatı , BOTAŞ ve milletvekilliği tecrübesi ile devlet terbiyesini içine sindirmiş bir değerimizdir.

Devlet terbiyesi ile her ortamda farklılığını hissettirmiş ve buna bağlı olarak toplumdaki karşılığı daima güçlü olmuştur. Samimi kişiliği ile daima içimizden biri olmaya devam ediyor.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY'ın başkanlık öncesi devlet tecrübesi yok ama bir dönem başkanlık yapması ve kişiliğinden kaynaklanan naif tavırlarıyla devlet tecrübesiyle kaynaşmış görünüyor.

Afşin Belediye Başkanı Sayın M. Fatih GÜVEN, Göksun Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Coşkun AYDIN da devlet memurluğu yapmış oldukları için devlet terbiyesi ile yönetim sistemlerine güç katarak halkta karşılık buldular.

Elbistan Belediye Başkanı kardeşimiz Mehmet GÜRBÜZ de devlet terbiyesi almış başarılı bir teknik eleman.Bakalım tecrübeleri belediyeye nasıl yansıyacak?

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ ise Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminden bu yana devlet terbiyesini içine sindirmiş ve bunu defalarca ispatlamış bir arkadaşımızdır.

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim YILMAZCAN yılların öğretmeni olarak devlet terbiyesi ile donanımlı bir değerimizdir. Bu tecrübenin belediye yönetimine de yansıyacağına inanıyorum.

***

Geldik Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne...

Yeni Başkan Sayın Hayrettin GÜNGÖR...

Devletin birçok kademesinde çalışarak, devlet memurluğunun her aşamasında görev yaparak, devletle haşir neşir olmuş bir kişiliğe ulaşmış değerli bir Kahramanmaraşlıdır.

Devlet memurluğu ve devlet terbiyesi adeta kimliğine yapışmıştır.

Devletteki görevlerinin genelde yerel yönetimlerle ilgili olması ise şehrimiz için bir şans olup bu tecrübenin ve devlet terbiyesinin şehir yönetiminde etkili olacağı kanaatindeyim.

***

Ben de devlet memuru bir babanın çocuğu olarak ve yıllarca devlet memurluğu yapmış bir kişi sıfatıyla devlet terbiyesini çok önemsiyorum.

İnsan ilişkilerinde ve devlet yönetiminde çok önemli bir unsurdan söz ediyorum.

Vatan sevgisi, Bayrak aşkı, Ezan sesi, Dürüstlük ve diğer tüm insani değerler devlet terbiyesinin içindedir.

Belediye Başkanlarımızın devlet terbiyesinden uzaklaşmamaları dileğimle...

Hayırlı günler.