Güzel şehrim gelişiyor, büyüyor her açıdan. Göç almaya başlayan, Türkiye ekonomisine katkıda 8.sırada olan, tekstil, çelik mutfak eşyaları, kuyumculuk vb diğer birçok alanda başarılarıyla adından söz ettiren bir şehir artık. Büyükşehir olmamızla alışma süreçlerimiz devam etse de hızlı adımlar atmaya başladık ve devam da ediyoruz. Büyükşehir belediyemizle, merkez ilçe belediyelerimiz güzel projeler imza atıyorlar ve atacaklar.

                  Gelişim böyle hızlı devam ederken, ne yazık ki yıllardır süregelen hala çözülemeyen atıl binalarımız ve alanlarımız da bir an önce çözüm bekliyor. Bu bina ve alanların gerekli düzenlemelerle şehre kazandırılması, hali hazırda yapılmakta olan yatırımları da görsel ve işlevsel olarak baltalamak yerine onları tamamlar nitelikte olmasını sağlayacak.

                  Farklı zamanlarda ki köşe yazılarımda ve birçok basın mensubunun da yazılarında bahsettiği ve ne zaman çözülecek diye sorular sorduğu eski SSK binasının yıkımına sonunda başlandı. Ama yine bir bilinmez var çünkü yıkılan yerin nasıl değerlendirileceğine dair belediyeden herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Eski SSK binasının yanında bulunan eski hastane binasının da Halk Sağlığı Merkezi olacağı yönünde iddialar var. Zamanla şehrin tam merkezinde bulunan bu değerli alanların nasıl kullanılacağını göreceğiz.

                  Bence bir an önce çözülmesi gereken en önemli konulardan birisi eski sanayi sitesi. Şehrin yine merkezi konumlarından birinde bulunan, Yeni Sanayi Sitesinin açılmasıyla yavaş yavaş işyerlerinin boşaldığı, şimdilerde eski yapıları, boşaltılmış dükkanlarıyla yıllardır atıl duran bu büyük alanın kentsel dönüşüm projeleriyle bir an önce şehre kazandırılması gerekiyor. Bir çok şehrin arayıp da bulamayacağı bu alanın verimli bir projeyle harika sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim.

                  Dulkadiroğlu sınırları içerisinde kalan Doğukent’le merkez arasında kalan alanında çarpık yapılaşmadan bir an önce kurtarılarak planlı programlı şekilde yeniden imar edilmesi gerekiyor. Şehrin merkeziyle kopuk bir görüntü çizen Doğukent bölgesine yakın zamanda bitirilen Güneşevler ve yapılması planlanan uydu kent projeleriyle bir hareket gelmiş olsa da, merkezle söz konusu bölge arasında kalan alandaki çarpık kentleşmenin olması hem görüntü hem uygulama anlamında sıkıntılar doğuruyor.

                  Tabi ki bu kentsel dönüşümde Büyükşehir Belediyesi’ne de çok büyük görev düşüyor. Şehrin siluetini bozan en önemli dönüşüm alanlarından birisi Tekke. Veysi Kaynak’ın katılımıyla Tekke’de dönüşüm süreci başladı. Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül’ün açıkladığı kadarıyla da Tekke Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları için bölgeye bir konteyner yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin de bu önemli görevde hızlı olması en büyük temennimiz.

Bahsettiğimiz konuların bir çırpıda çözülmesi elbette büyük ölçekli oldukları için zor ama bir an önce kaybedilen zamanın kazanılması gerektiğinden ivedilikle ne yapılacaksa bir an önce icraata başlanması gerekiyor.

                  Güzel şehrime yakışır projeler görmek dileğiyle….