Geçenlerde 12 Şubat Belediyesinin kahvaltı programında Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Tesislerinde kahvaltı programındaydım. Sayın Mahçiçek, her zamanki güler yüzlülüğü ve mütevazılıği ile bizleri ağırladı sağ olsun.

Yaptıklarından ve yapacaklarından bahsederken, yıllarını halkına hizmet vererek harcamış olmanın haklı gururu yüzüne yansımıştı. Halkın içinden gelen ve muhabbetlerin de sıkça “biz Mağralı çocuğuz” tabirini kullanarak sizden biriyim imajını destekledi hep. Zaten yıllardır gördüğümüz Sayın Başkan bunu söylemese de çat kapı her zaman yanına varılabilecek, bir kahvesini içip derdini anlatabilecek bir başkan olmuştur.

Geçmişten biraz bahsederken gözleri doldu Sayın Başkanın, benim anladığım son zamanlardaki belediye başkanlarına yönelik istifa çağrılarından biraz üzüldüğüydü. Konuşmanın bir anında gözleri bile doldu. Çok insancıl bir başkan olduğunu her zaman gösteren Mahçiçek, sunumlarda yapılan ve yapılacak icraatları da coşkuyla anlattı bizlere.

Beni en çok heyecanlandıran proje ise daha önce Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Yapay Sahil Projesini andıran ama içerik olarak onunla çok da ilgisi olmayan Avrupa’nın en büyük havuzu projesi. Hasancıklı Mahallesinde Menzelet ve Sır Barajı civarındaki 580 dönümlük devasa bir alandan bahsediliyor proje için. Proje içinde düğün salonları, nikah sarayları, uğur böceği ve kelebek parkları, aqua parklar ve disneyland, tenis kortları, konser salonları, hobi evleri, kafe ve restoranlar gibi bir çok aktiviteye izin verecek harika fikirler var.

Söz konusu projenin daha önce Büyükşehir’in bahsettiği yapay plaj sahasında olduğunu düşünerek, aklıma Büyükşehir’in Projeden vazgeçtiği, söz konusu alana 12 Şubat Belediyesi’nin kendi projesini yapacağı geldi. O anda farklı konular konuşulduğundan Sayın Başkan’a soramamıştım buradan da sormuş olalım.

Sosyal, kültürel, sportif, ekonomik yatırımlarıyla geleceğe dair güzel yatırımlar yapan 12 Şubat Belediye’sinin bu dev projenin altından da alnının akıyla çıkacağından şüphem yok.

Sayın Mahçiçek ve ekibine zorlu görevlerinde başarılar diliyor, şimdiden herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Sağlıcakla kalın….