Sağlıklı bir yaşam için tüm dünyada 3-4 Ekim tarihleri “Dünya Yürüyüş Günü” olarak bilinir ve bu tarihlerde çeşitli etkinliklerle insanlarda sağlıklı yaşam bilinci oluşturulmaya çalışılır.
Geçmiş yıllarda yapılan etkinliklerin slogan seçimlerinde, şehirlerin kültürel özellikleri ön plana çıkıyordu…   Zonguldak "Erütelim yağları çıkıveylim bayırları"…  Uşak "Haden yürüyüverin baken"… Sivas "Haydi yürüyek gardaş"… Ordu "Az yürü daaa"…  Mersin "Hindi... gıpırdama vakti"… Denizli "Yürü ki yürütmesinler"… Aydın "Aydın gımıldan, sağlıklı yarınlara hazırlan"… Kahramanmaraş'ın sloganı ise de; "Dedem yürürdü edem"…
Çağımızda gelişen teknoloji, değişen yemek alışkanlıkları tamamen insanları hareketsizliğe ve dengesiz beslenmeye sürüklemektedir. Tüm dünya obezite sorunu yaşamaktadır… Bu tehdit tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hissedilmektedir.
Teknoloji de hareketsizliği fazlasıyla tetiklemektedir. Küçük bir örnekle açıklamak gerekirse eskiden televizyonu açmak kapatmak için ayağa kalkarken bugün evimizde kullandığımız tüm elektronik aletleri oturduğumuz yerden yönetiyoruz. Her yere otomobillerle gidiyoruz, asansör, yürüyen merdivenler kullanıyoruz… Yıllar önce çocuklar sokaklarda koşarak oynayarak zaman geçirirken günümüzde evlerde bilgisayarların başında oturarak yemek yiyerek zaman geçirmektedirler. Uzmanlar, Türkiye’de bireylerin yüzde 71’inin hareketsiz yaşadığına dikkat çekiyor. 6-11 yaş grubu çocukların yüzde 58’inin düzenli olarak fiziksel egzersiz yapmadığını ifade ediyorlar. Bu yaş grubunda tv, bilgisayar, internet, ev ödevi, ders çalışma için hareketsiz geçen süre günde 6 saattir.
 Fiziksel aktivitenin artırılması sadece bireysel değil, toplumsal bir sorundur. Yapılan istatistiklerde sağlıklı normal insanların, günde 8000-10000 adım atması gerektiği belirtilmektedir… Fakat şehirlerde yaşayan insanların 5000 adımın altında günlük adım attığı tespit edilmiştir
Toplum olarak maalesef daha hareketsiz bir yaşam tarzını benimsedik. Bunun sonucumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı arttı. Geç kalmadan sağlıklı yaşam için, dengeli beslenme ve daha çok adım atmaya ne dersiniz?