Türkiye ekonomisi dış kaynaklı şok ekonomik gelişmelerle sarsılmaya çalışılıyor. 15 Temmuz 2016 akşamı FETÖ’nün hain darbe girişiminin üstesinden gelen bu Yüce Millet, inşallah bu ekonomik darbe girişimlerini de bertaraf edecektir.

Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim Cüce’nin tablo şeklinde yaptırarak birçok kişi ve kuruma hediye ettiği; “Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz” özlü sözünü bir an olsun aklımızdan çıkarmayarak Türkiye düşmanlarına karşı mücadeleye devam edeceğiz.

İnşallah Cenâb-ı Hakk’ın izni ve yardımı ile büyük Türkiye yolunda ilerleyeceğiz.

Yaşanan olumsuzlukla rağmen hayat devam ediyor. Bir zamanlar hayli meşhur olan bir ulusal gazetemizin köşesinde aynen şöyle yazardı: “Her sabah dünya yeniden kurulur. Her sabah taze bir başlangıçtır.”

Geçtiğimiz hafta içinde Ordu ilimizde şiddetli yağış ve sel zararlara yol açtı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemen Ordu'ya gitti. Devlet ve hükümet erkânımız adeta oraya çıkartma yaptı. Zararların devlet tarafından karşılanacağı açıklandı. Öncelikle geçmiş olsun. Allah’a şükür can kaybı yaşanmaması ise üzüntülerimizi hafifletti.

Ancak aklımıza şöyle bir soru da takılmadı değil hani. Kahramanmaraş'ta da geçen aylarda aşırı yağışlardan sel felaketi yaşanmış ve bir anne ile iki çocuğu evinde otururlarken sel sularına maruz kalarak hayatlarını kaybetmişlerdi.

Kahramanmaraş'ta sel olduğunda buraya üst düzey bir devlet ya da hükümet yetkilisi gelmedi. Zararların devlet tarafından karşılanacağı üst makamların ağzından açıklanmadı. NEDEN?

Şimdi gelelim haftalık konumuz siyasete.

Erkendi normaldi derken 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için geriye sayım sürüyor.

Şu anda Kahramanmaraş siyasi kulislerinde bin bir türlü senaryolar yazılıp çiziliyor ama hepsinin de düğümü 18 Ağustos’ta yapılacak Ak Parti Büyük Kongresi’ne bağlanıyor.

Neymiş efendim: Eğer 18 Ağustos kongresinde Mahir Ünal, yeniden listede yer almazsa falan filanlara gün doğarmış. Eğer Mahir Ünal koltuklarını korumaya devam ederse de falan filanlar için yolu sonu görünürmüş.

Ak Parti Kahramanmaraş siyaseti şu anda 18 Ağustos’a kilitlenmiş durumda. Siyasi tarlacılar da yağacak yağmura göre pozisyonlarını belirlemeye çalışıyor.

Ama her zaman vurguladığımız gibi; siyasi fesat ve kinleri bir tarafa bırakarak ‘Kahramanmaraş’ ortak paydasında buluşup şu ayak kaydırmaca hastalığımızı artık yok etmeliyiz. Yoksa kaybeden Kahramanmaraş oluyor. Mahir Ünal’ın ayağını kaydırmak için çaba göstereceğinize Genel Merkez nezdinde temsilci sayımızı artırabilmek için uğraşın. (İnşallah Mahir Ünal, görevlerini sürdürmeye devam edecektir.)

Fitne ve fesatları bir kenara koyarak birlik ve beraberlik içinde olsaydınız eğer; şu ana kadar açıklanan Bakan ve Bakan Yardımcıları ile üst düzey yöneticiler arasında Kahramanmaraşlı isim ya da isimler de olurdu.

Bari bundan sonra kenetlenelim. Zararın neresinden dönsek kârdır.

Hafta sonları ilçelere gerçekleştirdiğimiz ‘siyasi gözlem’ yolculuklarımıza şu Ağustos sıcaklarında devam ediyoruz. Bana eşlik eden yol arkadaşım Abid Vanlı ile hafta sonu Göksun ve Andırın ilçelerimizde idik.

Yaylaları ve elması ile ünlü Göksun ilçemizin önde gelen simalarından Selim Cüce’ye tabandan ‘Belediye Başkan adayı ol’ baskı ve telkinlerinin geldiğini gözlemledik.

80 öncesi ülkücü çizgide siyaset yapan, 1983 sonrasında da dört eğilimi buluşturan ANAP’ta siyasi hayatına devam eden, son olarak ta İlçe Başkanlığı levhasını evine koyup Ziraat Odası başkanı olarak Göksun’a hizmeti sürdüren Selim Cüce, ilçede sevilen birisi olarak gönüllere hitap ediyor.

Giyim ve kuşamı, nezaketi ve beyefendi kişiliğinin yanında her kesimden hemşehrileri ile sıcak ilişkiler kurmasını çok iyi başaran Selim Cüce, eğer MHP’den Belediye Başkan adayı gösterilir ise iktidar partisinin Göksun’da koltuğunu korumasının hayli zor olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Kaldı ki 2014 yerel seçimleri, Ak Parti ile MHP arasında hayli çekişmeli geçmişti. O seçimde MHP’nin adayı olan Mustafa Coşkun Kale’nin ise bu seçimde aday olabilmek için Ak Parti’ye meyletmekte olduğu iddiaları da ilçede konuşuluyor.

Geçmişte İlçe Başkanlığı ve İl Genel Meclis üyeliği yapan Selim Cüce’ye kaderin önümüzdeki günlerde neler getireceğini hep birlikte göreceğiz. Cenab-ı Allah, herkesin hakkında hayırlısını ve kalbine göre versin.

Son günlerde ilçesine yaptırdığı devasa asma köprü ile gündemden düşmeyen Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın yeni dönemde yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği ise büyük bir merakla bekleniyor.

3 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Baki Tezcan, bugüne kadar seçim dönemlerinde halka hiç vaatte bulunmamış. Tatil günü olmasına rağmen, büyük asma köprünün ayaklarının bulunduğu Bayraktepe’ye çıkan ve belediye ekiplerinin yeni açmakta olduğu yolda tıpkı bir şantiye şefi gibi işçilerin başında gördüğümüz Baki Tezcan, kendinden hayli emin görünüyor.

Her an her türlü denetime hazır olan Baki Tezcan, her geçen gün güçlendirdiği makine parkına ve bunlarla 15 yılda yaptığı hizmetlere güveniyor. Her zaman kasasında parası bulunan ve borçsuz bir belediye olmakla örnek gösterilen Andırın’ın Başkanı Baki Tezcan, halk ve parti tarafından ‘devam’ dendiği takdirde 4. Döneme hazır olduğunu da ortaya koyuyor. ‘Tamam’ denirse saygıyla karşılayacağını da belirtmeden geçmiyor Tezcan Başkan.

Ama şu gerçeği dile getirmek gerekir ise; 15 yıl önce büyük bir köy konumundaki Andırın ilçemiz, bugün gelinen noktada içme suyu, yol, kaldırım, park gibi temel sorunlarını çözerek geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Baki başkanın belediye imkânları ile hemcinslerinden (pek te yok gibi) çok çok ucuza mal ettiği asma 2 asma köprü de, ilçenin ününü günden güne artırıyor.

Baki Başkan, sürekli sahada olduğu için pek oturmayı sevmediği Andırın Belediye Başkanlığı koltuğunda sonsuza kadar baki kalacak değil ama yaptığı eserler uzun yıllar hemşerilerine hizmet edecek.

İnsanların en hayırlısı da insanlara faydalı olan değil midir zaten.