Oldum olası şeker ve tatlı ürünlerini seven bir milletiz. İki lafımız-dan biri de ‘Tatlı yiyelim tatlı konuşalım’ deyimi olur.

Peki, Covid-19 denilen bu baş belası virüsün egemen olduğu bir ortamda şekerli ürünleri tüketmek ne kadar doğru?

Uzmanlar, özellikle bu zamanda şeker ve şekerle yapılan ürünlerin, bağışıklık sistemini zayıflattığını dile getiriyorlar. Ve Covid-19’un şekerle beslendiğinin altını çiziyorlar.

Yani, Covid-19 virüsü, şekeri çok seviyor!

Durun böyle olunca da bazı alışkanlıklarımızı ertelemek ve tatlılardan uzak durmakta yarar var.

Hastalık yapıcı virüs ve bakterilere karşı, vücudun önemli savunma mekanizmalarından olan antikorların görevlerini yapabilmesi için tatlılara hayır diyelim!

Şimdi akıllı beslenmek zamanı…

Olanaklar dâhilinde, yeterli protein almak, posa, vitamin, mineral ve antioksidan yönünden zengin beslenmek en akıllıca…

Kavurma ve kızartmalardan da uzak duralım.

Enfeksiyonlara karşı yulaf, mantar, arpa gibi besinlere biraz ağırlık vermenin tam zamanı, kahvaltı ya da ara öğünlerde yulafı, çorba yemeklerinde mantarı, arpayı kullanmaya çalışalım.

Yumurta, peynir, kırmızı et, tavuk, balık, süt, yoğurt, kaliteli hayvansal protein, demir, kalsiyum, B12 içeriklerinden dolayı tüketilmelidir.

Bağışıklık için kuvvetli antioksidanlar… Akciğeri korurlar… Turuncu besinler; havuç, tatlı patates, tatlı kabak (bal kabağı), kayısı hatta karnabahar brokoli lahana da beta karotenden zengindir.

Baharatlar ve hoş koku vericiler bitkisel ilaçlarımızdır. Bu dönem özellikle; zencefil, zerdeçal, biberiye, kekik, sarımsak ve soğan virüslere karşı savaşmada yardımcı olurlar

Kısaca Covid-19’a karşı kalkanlar: Yeterli ve dengeli beslenme, uyku düzeni ve stres düzeyinin düşük tutulması…