Bugün yaklaşık 18 milyon öğrenci,karne alarak yaz tatiline giriyor.

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019'da başlayacak.

Okulların kapanmasıyla birlikte uzun bir tatile çıkıyor çocuklarımız...

Çocukların dünyasında tatilin karşılığı;rahatlık ve serbestlik... Sınırsız bilgisayar oyunları ve televizyon izlemek demek...

Bu da doğal olarak anne ve babaları kara kara düşündürüyor... Kolay mı gün boyu çocuklar evde kalacak,nasıl kontrol altında tutacaklar?..

Yaz tatilini nasıl verimli hale getirebiliriz?

Ebeveynlerin imdadına Milli Eğitim Bakanlığı yetişti...

Çocuklarınızla yapabileceğiniz yaz etkinlikleri...

Tavsiye listesi karne ile birlikte dağıtılacak;listede 73 farklı etkinlik var.

'Güzel bir yaz tatili çocuklarımızı bekliyor, sizin tatil planlarınıza ek olarak bizim de bazı önerilerimiz var. İşaretlediğiniz her etkinliğin, yavrularımızın çocukluk anılarına unutulmaz güzellikler katması dileğiyle... İyi tatiller.'Diye de bir not var.

Bakanlığın listesinde dikkat çekici öneriler var:Çocukların doğayı yakından tanımaları, bir tohumun filizlenmesine tanık olmaları, bir ağaç dikmenin, sokak hayvanlarına su vermenin, birlikte uçurtma uçurmanın, bisiklete binmenin mutluluğunu aileleriyle birlikte yaşamaları tavsiye ediliyor.

Gündelik hayattaki yemek yapmak, düğme ve sökük dikmek gibi basit kişisel ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabilme becerilerinin de öğretilmesi , ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin de bu yaz birlikte yaşanmasının yararlı olacağı da ifade ediliyor.

Listede yer alan diğer öneriler şöyle sıralandı:

"Bir çiçek dikin ve büyütün, doğa yürüyüşü yapın, üç ağaç türü öğrenin, beş taş oynayın, müze ziyareti yapın, birlikte bir ağaca çıkın ve doğayı seyredin, mevsim meyvelerinin çekirdeklerini toprağa ekin, sokaktaki taşları kaldırarak altında solucan ve böcek arayın, bir bilim insanının hayatını araştırın, sokak hayvanlarına su verin, salıncak kurun, birlikte yemek yapın, yeni bir masal öğrenin, uçurtma yapıp uçurun, kağıttan gemi yapmayı öğretin, kendi çocukluk anılarınızı anlatın, ip baskısı yapın, sokaktan topladığınız taşları boyayın, otlardan düdük yapmayı öğretin, birlikte evinizi temizleyin, birlikte bisiklete binin, birlikte satranç oynayın, bir dünya haritası edinerek ülke bulma oyunu oynayın, çocuğunuza yüksek sesle kitap okuyun, kurabiye, kek ve benzeri bir şey yaparak komşularınıza götürün, su ve enerji tasarrufu yöntemlerini birlikte öğrenin, birlikte film izleyin, senarist ve yönetmeni birlikte araştırın, birlikte yürüyüş yapın ve adımlarınızı sayın, düğme ve sökük dikmeyi öğretin, kuşlara yem verin, birlikte bir hikaye yazın, çivi çakmayı öğretin, birlikte kitap okuyun, aile büyüklerini ziyaret edin, saklambaç oynayın, birlikte ip atlayın, birlikte bir tekerleme öğrenin, birlikte bir şiir ezberleyin, birlikte bir mektup yazın ve postalayın, bir karınca yuvası bulun ve ekmek kırıntıları bırakın, çamaşır katlamayı ve ütü yapmayı öğretin, pencereden bakıp gördükleriniz hakkında konuşun, birlikte reçel yapın, farklı ağaçlardan yapraklar toplayın ve bir deftere yapıştırın, birlikte limonata veya meyve suyu yapın, birlikte kuşları gözlemleyin, birlikte ilk yardım detayı öğrenin, üç farklı kuş ve balık türü öğrenin, bir ihtiyaç sahibine birlikte yardım edin, bir tanıdığınızla röportaj yapın, birlikte bir takı tasarlayın, birlikte top oynayın, doğadan topladığınız malzemelerle bir fotoğraf çerçevesi yapın, bir yemek öğretin, kütüphaneye gidin ve üye olun.

Bir samimi itiraf;Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,fark yaratmaya devam ediyor;biz eğitimciler de ilgi ve sevgiyle bakanımızı takip ediyoruz.