Çocuklarımız için şenlik,milletimiz için gurur günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşku ile kutladık.

23 Nisan sıradan bir gün değildir. Geçmişe gururla bakmamızı ve geleceğe giden yolda umutla yürümemizi hatırlatan şenlik günüdür.

Ne mutlu bize ki; dünyada çocuklarına bayram hediye eden ilk ve tek ülke Türkiye...

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan, İstiklâl Mücadelemizde dönüm noktası olmuştur.

23 Nisan 1921'de 'milli bayram' olarak kutlanmaya başlandı. 1929 yılında Atatürk,bu bayramı çocuklara armağan etti.

1979 yılında da ilk olarak 6 ülkenin katılımıyla Uluslararası boyuta taşındı. Bu tarihten itibaren 'Dünya Çocuk Bayramı' olarak kutlanıyor.

Bu kutlu günü bizlere armağan eden Büyük Önder Atatürk'ü saygı,sevgi ve rahmetle anıyoruz.

23 Nisan'da ülkemizin tüm ilköğretim okullarının bahçesinde,çocuk şenliği vardı. Aynı coşkuyu görev yaptığım okulda da yaşadım.

Geleceğimizin umudu çocuklarımız geleneksel oyunlarımız, dans gösterileri ve çeşitli etkinlikler eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Ve bir an geçmişe gittim. Çocukluğumun 23 Nisan etkinliklerine... Eskiden törenler şehir stadyumlarında yapılırdı.

Askeri vari yürüyüşlerle tören alanına gelir;uzun uzun konuşmaları zaman gelir sağanak yağmur altında, zaman gelir kavurucu sıcak altında saatlerce dinlerdik.

Sonra da protokol önünden asker gibi uygun adımlarla yürürdük. Hiç bir zaman gerçek anlamda, bayramın güzelliklerini yaşayamadık.

Artık stadyumlarda kısıtlı katılımlarla gerçekleşen bayramlar yok!.. Şimdi okul bahçelerinde gerçekleşen kocaman şenlikler var...

Çocuklara da bu güzellikler yakışır.