Cin suresi Kuranı Kerimin 72.suresidir 28 ayettir ve Mekke döneminde indirilmiştir.

Cin nedir?Sözlüklere baktığınız da bu kelimenin “Örtmek,gizli kalmak”gibi manaları olduğunu görecek bir de insan melek gibi yaratıklardan farklı bir varlık türü olduğunu görecekisiniz.

Gücü anlamak zor.İnsanların çoğu uçağın nasıl uçtuğunu bilmez ,telefonun teknik  özelliklerini anlamaz ,bunları gözünde büyütür,bazan da” Cin işi” der işin içinden çıkar.Çevrenizde bulunan kişilerden bahsedilirken “ O cin fikirli”gibi deyimler kullanılır  bununla o kişinin farklı ,ince ,güçlü fikirlere sahip olduğu vurgulanır.

 Değişik  varlık alanlarının olduğuna inanalım!

Cinler o alanlar da yaşayan varlıklardan biridir.Ateşten yaratılmış, uzun ömürlü ve çok hızlı hareket kabiliyetine sahip varlıklardandır onlarında aile hayatları olur vakti gelince da ölürler.

İnsanlar günlük hadiseleri anlamak için bilgiye başvurur ama öyle olaylar vardır ki bilgiyle izah edilmez anlayan anlatamaz,anlatılan kavrayamaz.

Biz Müslüman olarak cinleri kabul ediyor ve  onların varlığına da iman ediyoruz.İnsanlar ne kadar zararlı işler yapıyorsa cinler de o kadar zararlı işler yaparlar Allah biz Müslümanları her zaman korur.

Göz boyayan,sihir yapanlar günlük olayları farklı aletlerle anlaşılmaz kılan insanlar her zaman olmuştur bunlara karşı dikkatli olmak şarttır.

Büyü ,sihir dinimizce yasak edilen işlerdendir.

İslam dışında diğer dinler sihirle yatıp büyüyle kalkmakta onlarsız bir hayatı adeta düşünememektedirler.Dinimiz bu bozuk anlayışla mücadele etmiş kovulmuş şeytanın şerrinden emin olmanın yol ve yordamını da göstermiştir.Nas ve Felak sureleri bizim en başta gelen duamızdır bu iki duayı okur işimize gücümüze bakarız gerisi Allah ın lütfundan başka nedir ki?

Allah de gerisini bırak!

Allahın mübarek adıyla yalan söyleyenler olur,insanları kandırmak isteyen kötüler bazan Allahın adını dillerine dolar da her türlü kötülüğü acımasızca yaparlar Müslüman dikkatli olmalı bu tuzağa düşmemelidir.

Çocukluk dönemini yaşarken siz de oluşan merak duygusunu bilgi alanına taşıyın sakın ola ki bu duyguyu dinimizce yasaklanan alanlara götürmeyin.

Hayatın doğal tecrübelerini yaşadıkça cinleri daha iyi anlayacak bazı insanların yaptıklarının cinlerden daha kötü olduğunun da farkına varacaksınız.

Korkmayın bırakın korku dağları beklesin.