Yıllardır Kahramanmaraş'ın sorunlarını dile getiren, çözüm yolları için ilgililerle görüşen, halkla yöneticiler arasında bir bağ kuran medya, gerek 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında ve sonrasında, gerekse Referandum sürecinde devletinin ve milletinin sesi oldu.

Maddi yetersizliklere, imkansızlıklara rağmen Kahramanmaraş'a hizmet etmeye çalışan medya, hala büyüklerimizden gerekli desteği alamıyor. 5 yerel radyosu, 2 günlük gazetesi, televizyonu ve haftalık gazeteleriyle şehrin medya sokağını oluşturan kuruluşlar her ortamda maddi manevi destek eksikliğinden bahsediyorlar. Ama büyüklerimizden somut bir yaklaşım ne yazık ki göremiyorlar. Gerek 15 Temmuz Gecesi yaptığı yayınla halkla şehrin ileri gelenlerini canlı yayında buluşturan, Sayın Cumhurbaşkanımızın “meydanlara çıkın” çağrılarını aralıksız duyuran, “acaba darbeciler birazdan radyomuzu basar mı” sorusuna rağmen sabaha kadar kelle koltukta yayın yapan yine yayınlarıyla referandum sürecinde halkın aklında olan soruların yanıtlanması için Fresh Gündem programıyla milletvekillerini, belediye başkanlarını, parti teşkilatlarından önemli isimleri yayına alan Radyo Fresh'de destek anlamında unutulanlar arasında. Medya önemli zamanlarda halkı bilinçlendirmek için üzerine düşen görevi layıkıyla yapıyor ama özellikle maddi anlamda pek de desteklenmiyor. Medya her geçen gün farklılaşan bilgi çağında ayakta durabilmek için maddi gereksinimlere de ihtiyaç duyuyor. Gazetelerimiz basın ilan kurumundan gelen ilanlarla bir nebze de olsa ek gelir elde edebilirken, radyolarımızın sadece reklama inanan az sayıdaki firmalarla çarkı nasıl döndürdüğü muamma.

Bir çok insanın hayatında şarkılarıyla, kaliteli yayın yapan programcılarıyla, halkla kentin büyüklerini buluşturan programlarıyla 15 yıldır yer etmiş bir radyonun daha fazla maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olduğu bir gerçek. Yıllarca yayın yapmış biri olarak yürekle, sevgiyle yapılan her işte olduğu gibi bu iş de de halk tarafından takdirin önemli olduğu bunun bu yolda daha güzel şeyler yapabilmek için önemli bir motivasyon aracı olduğu bir gerçek ama sadece teşekkür karın doyurmuyor. Bu sadece Radyo Fresh için geçerli bir durum değil elbette yerel medyanın diğer kuruluşları için de geçerli bir durum.

Katıldığımız davetlerde medya mensupları olarak derdimizi anlatıyoruz, bakalım büyüklerimiz ne zaman derdimize derman olacaklar. Bekleyip görelim....

NOT: ÇARKINI DÖNDÜRMEYE ÇALIŞAN MEDYA...(1) isimli yazım haftaya farklı fikirler sunacağım ikinci yazımla devam edecek, takipte kalın...