Osmanlı Devletinden bu yana ülkemiz her zaman liderlerle idare edilmiştir. Şimdi de yine aynı lider anlayışı aileden başlar ve yukarıya genişleyerek gider.
Bu geleneksel anlayışla birçok konuda olduğu gibi Mahir Ünal’ı cemiyet olarak AK Parti Genel Merkezinde ziyaret ettik.
Ziyaretimizde, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu gazetecileri temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Aslan, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, KMBGC Başkanı Aslan Deveboynu ’da hazır bulundular.   
Toplumlar zaman zaman ekonomik, siyasal, sosyal nedenlerin yol açtığı zor ve mutsuz dönemlerle karşılaşır. Yıkım sürecine varan zaman diliminden geçerler. Bu süreçlerden başarıyla çıkmak her zaman mümkün olmamaktadır. Başarıyla çıkıp çıkmamakta da liderler etkin rol oynarlar. Toplumdan aldığı görev ve güçle yeteneklerini birleştiren lider toplumu zafere ulaştırır. Tabi ki bunları tek başına lider yapamaz onun yanında bu kez ekibe de ihtiyaç duyarlar. Toplumun içinde bulunduğu koşullar, koşulları değiştirmede oynadığı rol ve değerlendirdiği fırsatlar açısından, lider halk kitlelerinin toplumsal bütünleşme ve birliktelik düşüncesinin gerekesinim duyulmalarının bir sonucu olarak ortaya çıkar. Onların gücü sarsılmaz. Nitelik, kabul edilen inançtan gelmektedir. Bu inanç, lider ve halk arasında karşılıklı geliştirilen bir olgudur. Tabi ki bunu geliştirirken yanı başında bulunan güçlü kadro olmadan başarı elde edilemez. Bu kadroda ilin bağrından çıkan vekillerdir. Bütün olarak ele aldığımızda tüm yolların Ünal’a çıkmakta olduğunu görüyoruz.
Geçmişle bugünü, bugünle geleceği buluşturan ve insanlara geniş bir ufuk kazandıran karizmatik lider Sn. Erdoğan,  onun ana kadrosunda bulunan yetişerek gelen karizmatik siyasetçide Ünal’dır.
Kahramanmaraş’a ufuk kazandıran, kendi döneminde gelen yatırımları ikiye hatta üçe çıkartan kentin değeri haline gelen Mahir Ünal’a toplum olarak sahip çıkmak zorundayız.
KMBGC olarak bir günlük Ankara ziyaretimiz de, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal’ın makamındaydık... Ünal’la yaklaşık 3 saat süren karşılıklı söyleşide bulunduk. Birçok konu gündeme geldi. Konulardan en başta geleni yazılı basının giderek azalan resmi ilan sorunu… Büyükşehir belediyesi ile iletişim eksikliği, İstiklal üniversitesi, Dondurma festivali ve ilimizin giderek dışa kapanması. Bunun dışında birçok konuda konuşuldu…  EXPO 2023 projesinin ne kadar önemli olduğunu anlattı ve tamamlandığında Kahramanmaraş’a iki milyona yakın yerli ve yabancı turistin akın edeceğini söyledi.  Kahramanmaraş hiç olmadığı kadar kendini bu sayede tanıtmış olacağını vurguladı…
12 Şubat Belediyesinin gerçekleştirmekte olduğu EXPO 2023 projesine en büyük desteği verenin de yine Mahir Ünal’ın olduğunu belirtmek isterim.
Daha önceki ziyaretimizde: Mahir Ünal’ın üzerine basa basa seslendirdiği en büyük iddialı sözlerden birisi de “Beni yeteri kadar değerlendirmiyorsunuz. “demesi gerçekten kayda değer bir sözdü… Yapılan yatırımların ve İstiklal Üniversitesinin kurulmasında da büyük çaba sarf ettiğinin bilincinde olmalıyız. Hayat devam ettiği sürece elbette ihtiyaçlarda artacaktır. Ama bizimde sahiplenmemiz ve takipçisi olmamız lazım. Buda bizim eksiklerimizdir. 
Bizim için Mahir Ünal bir değerdir. Sivil toplum kuruluşu olarak, basın ve medya olarak tüm halkımızın her zaman desteğini arkasında gördüğünde; daha fazla değer bulacak ve daha çok ilimize yatırım gelecektir. Şikâyet etme alışkanlığını ve dedikoduyu bırakırsak eğer… Birçok konunun üstesinden gelmiş oluruz.  Bunu komşu illerimiz yapıyor, bizimde bu eski alışkanlığımızı er ya da geç bırakmalıyız, yoksa havanda su döveriz.  
Yazının sonunda, kutlamakta olduğumuz Kurban Bayramı, Ülkemize halkımıza ve tüm İslam âlemine hayırlı uğurlu olması dileği ile iyi bayramlar.