18 Mart Çanakkale Zaferi'nin üzerinden 102 yılı aşkın süre geçti. Çanakkale, iman gücü ve iman kardeşliğininin bir destanıdır.

Çanakkale basit bir tarih gibi anlatılamaz. . Bugün Çanakkale Savaşı’nı daha iyi anlamamız gerekiyor. Çünkü bu vatan kolay kazanılmadı ve bizim değerini bilmemiz gerekiyor. Çanakkale ruhunu unutmamamız lazım.

Dünkü yazımda bu savaşın kadın kahrmanlarından Safiye Hemşire’yi anlatmıştım.Bugün tarihimizden anılması ve bilinmesi gereken kahramanlarımızdan birini daha tanıtacağım... Tam olarak kimliği bilinmiyor... "Abdul the Terrible"... Anzaklar tarafından kendisine korkunç Abdül lakabı takılan bir keskin nişancı... Korkunç Abdül, Çanakkale Savaşı sırasında Gelibolu cephesinde Osmanlı ve Alman askerleri için büyük bir tehlike oluşturan Billy Sing (William Edward Sing) adlı keskin nişancıyı öldürmesi için cepheye gönderilen Türk keskin nişancı. Gelibolu Cephesi'nde askerler siperden kafalarını dışarı çıkarmaya korkar durumdayken, Billy Sing'in vurduğu Osmanlı ve Alman askerleri üzerinde yaptığı kurşunun giriş yönü, askerin atış açısı, vurulan askerin duruş pozisyonu gibi çok ince hesaplamaları ile tanınan Abdül, Gelibolu Cephesi'ne kan kusturan Anzak keskin nişancı için özel olarak çalışmıştı Abdül,her gün, gün ışımadan belirlediği bir sipere çıkar ve yerini belli etmemek için emin olmadan kesinlikle atış yapmazdı. Öldürdüğü düşman askerlerinin haberi hemen bütün cepheye yayılır, diğer askerlere moral verirdi. Son mücadelesi ise en büyük rakibi Billy Sing ile olacaktı. Sing,Avustralya'da doğup büyümüş, yaşadığı kasabada avcılığı ile nam salmış bir Anzak’tı. 1915 yılında yani 28 yaşındayken 1. Dünya Savaşı çıkınca, gönüllü olarak orduya yazıldı Sing. Çok geçmeden de Anzaklar'ın Gelibolu Cephesi'ndeki 5. Hafifi Süvari Alayı'na katıldı. Onlarca Türk subayını ve yüzlerce Türk askerini hedef alan mermileri (300 askerden fazla olduğu söylenmekte) bilhassa cepheye yeni gelen acemi askerleri hedef almaktaydı. Abdül,asıl hedefi, Edward Sing‘i öldürmek için bir hafta beklemiştir. Tam onu bulduğu an ateş etmiş, mermisi Sing‘in gözcüsü Sheehan‘ın çenesini parçalamış ve Sing‘in sağ omzuna saplanmıştır. Gözcü Sheehan, Avustralya’ya geri gönderilmiş, Sing ise tedaviden sonra cepheye geri dönmüştür. İkinci karşılaşmada Abdül’ün yeri tespit edilerek Sing‘e bildirilmiştir. Tam bu esnada Sing‘i tespit eden Abdül, nişanını aldığı an Sing ile göz göze gelmiş; ancak tetiğe basmaya fırsat bulamadan Sing tarafından öldürülerek şehit olmuştur. Anzak keskin nişancı Billy Sing ise savaştan sonra, 1917 yılında evlendi ve İskoçya'ya yerleşti. Bir süre sonra ise vatanı Avustralya'ya geri döndü. 19 Mayıs 1943 yılında yani 57 yaşındayken sefalet içinde öldü. Bir zamanlar kahraman olan adam öldüğünde cebinde sadece 6 Pound vardı...