Hayat kanunlarının başında çalışma gelir.Yaşamak için olmazsa olmaz diyebileceğimiz maddelerin arasında çalışma ilk başlarda yer alır.Çalışmak ve bir iş yapmak hayatın kanunudur.Yaşamak isteyen ,hayatı seven insan çalışmayı da sevmelidir.

Tembellik bütün kötülüklerin başında gelir,

Çalışmak bir yük ,bir ceza değildir,insan için bir şereftir.İnsanları ve milletleri ileriye götüren şey çalışmaktır.Severek ve isteyerek yapılan iş insanı yormaz ,aksine rahatlatır.İnsan önce çalışmayı sevmelidir.Sonrada severek çalışacabileceği bir meslek seçmelidir.Okul hayatı sizler için en başta gelen işlerin başındadır.Günlük olarak derslerinizi yapmanız,okula zamanında gidip gelmeniz,hastalıklardan uzak durmanız ne kadar da önemlidir.Çevrenizde bulunan insanların yoğun olarak işten bahsetmeleri ,işsizlik ve onun sıkıntılarını dile getirmeleri sizin bu mevzuyu önemsemeniz için yeterli değil mi?

Çalışma denilince ilk akla gelen konu maddi imkanların boyutudur.Para dediğimiz bu sırrı çözmek hiç de kolay değildir.Bazı işler o kadar çok para kazandırır ki insan buna çok şaşırır bazı işler de vardır insan onunla ancak geçimini sağlar.Kazanç diye tabir edeceğimiz bu konuyu ilerleyen yaşlarda daha iyi öğreneceksiniz acele etmeyin.

Biliyorum hepiniz çalışmayı çok seviyorsunuz ama bazı işleri de yapamıyor ,başarısız oluyorsunuz bunun sebeplerini sizinle paylaşmak istiyorum.Vücut yapımız işlere yön verir ,fiziki güç isteyen işleri yapmak için olgunluk yaşına ulaşmak gerek az biraz fazla ders çalışmanın bizleri yataklara düşürdüğünü görüyor ve hayret ediyoruz değil mi?Her insan doğuştan bazı kalıtsal hastalıklarla ve davranış özellikleriyle yaşar;göz problemleri,şişmanlık,çekingenlik,aşırı hareketlilik gibi bunları bilerek çalışma hayatımıza yön vermeliyiz.

Çalışma ve çaba insanı daha üst seviyelere çıkarır.

Okul işlerin yoğun olduğu bu zamanlarda bazı önemli hususları hep aklımız da tutmalıyız.

1-Disiplinli olun.Aldığınız kararların arkasında durun ve bundan taviz vermeyin.Zaman çizelgesi yaptığınız işleri muhakkak bu sıraya göre yapın.

2-Tertipli olun.Her gün onlarca iş sizi beklerken ihmal edilen her ayrıntı ilerleyen vakitlerde size büyük sorunlar çıkartır.

3-Saygılı olun.Başta anne ,baba ve öğretmenleriniz olmak üzere büyüklere saygı ,küçüklere sevgiyi ihmal etmeyin.

4-Hastalıklardan uzak durun.Yeni bir çevreye girdiğiniz bu günleri diğer günlerden ayırın başta el yüz temizliğine çok dikkat edin.

5-Neşeli ve mutlu olun.

6- İbadetlerinizi yaparak Allaha yakın olmanın esenliğine ulaşın.