Ciğerparelerim!

Buruc ,Kuranı Kerimin 85.suresidir,22 ayettir ve Mekke de indirilmiştir.

Kuranı Kerimin yeminle başlayan surelerinden biridir,üç önemli konuya yemin edilmiştir; burçlara,kıyamet gününe,şahitlik edecek olanlara.

Konuların birbiriyle ilgisi hayli ilginç.İlahi yapının engin hikmeti kendini gökler de gösterir,hesap gününe dikkat çeker ve işi imana getirir.Vicdanlara seslenen bu ayetler nice bilinmezlikleri aralamakta yürekleri ferahlatmaktadır.

Tekrar dirilme olmasaydı bu hayatın ne tadı ne de tuzu olurdu.Çekilen onca zahmet çile ve zorlukların sonu bu mu olmalıydı?Sevilen her şey elden çıkıp gitmekte geriye som bir hüzün kalmaktadır.

Her gün yaşadığımız olayları gözünüz de bir daha canlandırın,tartışma konuları olduğunda haklı haksız ayrımı yapmakta gerektiğinde bunlardan sonuçlar çıkartmaktasınız.

Göz göre göre yalan söyleyenleri ,delil olmadığı için suçlanan onlarca insanı görünce şaşıracak bazen da elinizden bir şeyler gelmediğini göreceksiniz.

Korkmayın!

Allahın da bir mahkemesi olacak orada gizli hiçbir şey kalmayacaktır.

Ateş yakar onulmaz yaralar açar,zalim kişiler ateşle oynarken binlerce kişinin de hayatını bitirir bunların da yanlarına kalacağını zannederler.Hayır, Allah zalimleri adaletiyle muhakeme edecek onlara yaptıklarının karşılığını verecektir.

“ O çukurları , alev ,alev yanan ateş çukurlarını hazırlayanlar mahvolmuşlardır” (Ayet-4\5)

Bir şeyi ikinci defa yapmak daha kolaydır.

Tekrar diriliş olacak bu da ALLAH U TE ALA tarafından “OL” demekle gerçekleşecektir.

Tarih tekerrür ediyor olaylar yine aynı şekilde gelip gidiyor aklı başında olan kişiler insanlıktan adamlığa oradan da Müslümanlığa geçerek bu imtihanı tamamlıyor,ne mutlu bu imtihanı yüz akı ile bitirenlere.