Her anne ve babanın hayali; çocuğunun iyi bir öğrenci olmasıdır.Ama eğitimi sadece okuldaki dersler olarak düşünmemek lazım.

Gerçekte ideal bir öğrenci sadece başarılı ve dersleri iyi olan bir öğrenci demek değildir. İdeal öğrencinin onlarca farklı özelliği bulunmalıdır .Aranan özellikler; öğretmenlerine ve büyüklerine saygılı olan, arkadaşları ile iyi geçinen ve ders dışı etkinliklerde de kendini gösterebilen sosyal bir öğrenci olmasıdır.

Çocuklarımızın ana sınıfı ile start alan öğrenim hayatı üniversite sıralarında noktalanıyor.Bu uzun süreçte hem dersleri hem yaşamı öğreniyorlar.Bu uzun yolda ebeveynler ve öğretmenler sadece birer rehber...Burada bir soru akla geliyor...Çocuklarımızı ne kadar tanıyoruz?

Ulusal bir gazetede;'Her okulda bulunan 8 öğrenci tipi' başlıklı bir yazı dikkatimi çekti.Bir eğitimci gözüyle baktığımda bu modelleri kendi sınıfımda gördüm.Bu öğrenci tipleriyle karşılaşmamak mümkün değil.Öğrencilik hayatımda bunlardan biriydim... Öğretmenlik yaşamımda ise her zaman karşımdalar...Haydi kendimizi test edelim.Bunlardan biri de siz olabilirsiniz...

SPOR FANATİĞİ

Futbol fanatiği ve basketbol fanatiği olarak ikiye ayrılır. Sevdiği spor dalının müsabakalarını kaçırmaz. Amatör olarak oynar. Bahis oyunları konusunda uzmandır. Boş derslerde elinde bir topla bahçede görebilirsiniz

HERKESİ TANIYAN / HERKESİN TANIDIĞI

Bu popüler ve eğlenceli öğrenciler konuşkandır. Hiçbir okul gezisini, okul içinde ve dışında yapılan hiçbir aktiviteyi kaçırmazlar.

UYKUCU

Ders, tenefüs demeden arka sırada uyuyan o öğrenci.

BİLGİSAYAR OYUNLARI OYNAYAN

Bu kişiler aynı zamanda teknoloji uzmanıdır. Format atmayı bilir.

ÇALIŞKAN

"Hocaaam, ben 100 bekliyordum. 5 puanı nerden kırdınız?"

SON DAKİKACI

Öğrenci olduğunu sadece sınav döneminde hatırlar. Son gün yana yakıla not arar. Sınavın gecesi ders çalışarak sabahlar

YARATICI

Hani hoca ders anlatırken kitabına defterine masaya eserlerini çizen öğrenci var ya o.

OKUL GAZETESİ

Derslerle alakası yoktur. Okula sadece sosyalleşmek için gelir. Kim kiminle çıkıyor, okul dışında kimin nasıl bir hayatı var, her şeyi bilir.