Türkiye’nin önemli ciddi meseleleri arasında yer alan kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için yetkililer bir çok adım atıyor. Bu adımlardan bir tanesi olan Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması. Kadına yönelik şiddete yönelik geliştirilmiş önemli bir uygulama.

Gelin ilk önce bu uygulamayı tanıyalım: Akıllı telefon kullanıcısı kadınların, IOS ve Android marketlerden indirebileceği ‘Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması: aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112/155/156 Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip/devriyenin sevk edildiği bir uygulama.
Bir çok kadın bu uygulamayı ya bilmediği için ya da benim başıma gelmez düşüncesiyle bu uygulamayı indirmiyor.

Hayat kurtaran bu uygulamanın tanıtılması amacıyla ilgili kurumların tanıtım alanlarını genişletmesi gerekiyor. Bu kapsamda ise geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü nedeniyle Kahramanmaraş’ın en işlek yerlerinden bir tanesi olan Demokrasi Meydanı’nda stant açarak, uygulamayı hakkında broşür dağıtarak, bilgilendirmede bulunmuştu. Gerçekleştirilen çalışmaya bende katılmış ve haberini yapmıştım. Gözlemlediğim kadarıyla bir çok kadının bu uygulamanın varlığından haberi yoktu. Bu da bu tür tanıtımların ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Yetkililerin bu tür çalışmaları artırması dileğiyle sağlıklı günler.