Yıllarca eksikliğini hissettiğimiz,

Küçücük ilçelerin bile üzümün, elmanın, cevizin festivalini yaptığı güzel ülkemde dünyada eşi benzeri olmayan, bıçakla kesilebilen tek dondurma olan Maraş Dondurmamızın bir festivali bile yoktu. Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ve dondurma firmalarının katkılarıyla gerek tanıtım tırı gerek sanatçılar gerekse de organizasyonla halkın büyük beğenisini kazanan fakat bu sene ne bir tanıtım, ne bir aksiyon ne de bir heyecan var. Duyumlarıma göre geçtiğimiz yıl yaşanan sorunlar bu yıla da taşınmış, bazı firmalar arasında anlaşmazlıklar çıkmış. Dikkat ederseniz tanıtım anlamında bulabilirseniz bir broşür haricinde ne hangi sanatçıların geleceği ne hangi organizasyonların yapılacağına dair billboard, TV-Gazete ya da radyo reklamı göremedim.

***

Daha 2’incisi düzenlenen, ilkinde gördükleri eksiklikleri gidererek ikincinin daha profesyonel, daha kaliteli olmasını sağlamakla yetkili kişiler nerede?

***

Kahramanmaraş her konuda olduğu gibi bu konuda da neden birlik olamıyor?

***

Arama motoruna sadece ilçede festival düzenlendi diye arattığınızda, Ankara’nın çubuk ilçesinde turşu, Torbalı’da bamya festivalleri ulusal basında geniş yer bulurken, İtalya ile kapıştığımız dondurmanın başkenti Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan festivalin kentin yerel basınında bile yer bulmamasını kim ne ile izah edebilir.

***

Reklamın, tanıtımın çok önemli olduğu bu devirde yapılan emeklerin duyurulamıyor olması gerçekten üzücü. Emeklerin boşa gitmediği, bu kadar uğraşın şehrimizin tanıtımına katkı sağladığı daha güzel, birlik içinde festivallerin düzenlenmesi dileğiyle…