“Google'da 'dünyanın en saçma binası' olarak arama yapıldığında ilk sırada yer alan Kahramanmaraş'taki yarısı kullanılmayan sarı kırmızı mavi renkli bina yıkım maliyetinin yüksekliği nedeniyle yıkılmayınca kentin silüetini bozmaya devam ediyor”
Son bir haftanın Kahramanmaraş gündemi oldu. Hatta kentin tek sorunu buymuş gibi yansıtıldı.
Neden taktınız bu binaya hala anlamış değilim. Elbette bina mimari açıdan saçma ama fırsata çevrilebilecek bir durum bence. Onca saçma binalar var ki özel tasarım diye tanıtılıyor. Biz neden bunu yapmayalım?
Elimizde zaten tanıtımı yapılmış bir bina var, hem de kent merkezinde. O yüzden hemen harekete geçmeli ve bu binayı saçmalığıyla restore ederek özel tasarım diye tanıtmalı. E zaten özel tasarım diyesi yok zaten özel. Düşünsenize binanın ilk yapıldığı gibi canlı olduğunu restoranların kafelerin yapıldığını cıvıl cıvıl insanlar ışıl ışıl rekler.

Bakın dünya ülkelerine neredeyse her ülkenin kendine has simgesi olan bir binası var. Bizim simgemizde özel idare binası olsun. Öyle bir şekilde yenileyin ki herkes fotoğraf çekmek için buraya gelsin. Dezavantaj biran önce fırsata çevrilmeli. Artık vazgeçin yıkılsın mı? yıkılmasın mı? Demekten yıkılmasın yerinde kalsın.

Bu kadar takmayın arkadaş bu binaya.