İnsanaların üzerinde oynanan oyunlara karşı birlik olma zamanı ve bizler bize karşı oynanan oyuna gelmeyip üzerimize ne düşüyorsa onları yerine getirmeliyiz.Bizler birbirimize destek olup birlik ve beraberliği sağlarsak yurtta ve dünyada barışı sağlayabiliriz.

En önemlisi el ele verirsek ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz.

İnsani amaçlarla dünyada kalıcı bir barışın koşullarını oluşturmak için elimizden geleni yapmalıyız.

Hani, karanlığın ardından doğacak bir güneş vardır ya, işte barış bence budur; çünkü ancak barış karanlık ortamlara ışık verebilir. Dünyadaki canlı hayatının devamı için, insanların barış ve huzur içinde yaşamaları için bütün ülkeler kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.

Daima barış içerisinde olmak, her zaman mutlu olmak demektir; çünkü mutluluk ancak barış içinde yaşanabilir. Bütün kötülükler karşısında birlik olma zamanı, dirlik olma zamanındır. El ele verme zamanıdır.

İnsan ilişkileri hoşgörü, saygı, sevgi ve empati ile yürütülürse sağlıklı, huzurlu bireyler ve giderek de aileler, toplumlar ortaya çıkar.

Birlik ve beraberlik içinde olan toplumlar tüm sorunlarını çözmekte daha başarılıdırlar. Düşünce birliği, gönül birliği içinde hareket eden toplumların huzur içinde başarılı oldukları, ilerledikleri görülmüştür.

Kırgınlıkları küskünlükleri, buruklukları, alınmışlıklarımızı ve husumetlerimizi toprağa gömelim.

Arayalım soralım tekrar kardeşlerimizi, telefon edelim, habersiz çıkıp gidelim yanlarına. Kahvelerimizi içelim birbirimizin, biz tekrar biz olalım.

Çünkü biz ancak biz olmanın ruhuna erersek sesimiz yükselir. Biz birlik olursak yapmak istediklerimiz yolunda gayret gösterebiliriz.