Öncelikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye’sinin Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “ Belediyelerde Sosyal Politikalar” Proje yarışmasında, “     Dezavantajlı Guruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi Ve Maraş Oyuncakları Atölyesi Projesi “ ile 1.lik ödülüne layık görülmesinden dolayı tebrik ediyorum. 
    Geçenlerde yazdığım köşe yazımda Dondurma Festivalinin yapılıp yapılmayacağını merak ettiğimi yazmıştım. Evet planlamalar yapıldı ve 22-23-24 Eylül tarihleri arasında” 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali” adıyla festival yapılacak. Festivalden önce yurt gezisine çıkan Dondurma Tanıtım Tırı da tanıtım için farklı şehirleri gezip hem bu güzide lezzeti hala bilmeyenlere tanıtmaya, bilenlere de tanıtmaya devam ediyor. Festival zamanında şehrimize gelemeyecek olanların ayaklarına kadar götürülen bu hizmet gerçekten de çok iyi düşünülmüş güzel bir fikir.     
    Festival için Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Ferhat Göçer ve Murat Boz konser verecekler. Açılış konserini Ferhat Göçer, kapanış konserini Murat Boz yapacak. Dondurma ikramının, basketbol, futbol, Freestyle show ve daha birçok etkinliğin olacağı festivalde halk eğlenceye doyacak gibi görünüyor. Uluslararası halk oyunları ekiplerinin de boy göstereceği festivalde Makedonya’dan Bosna Hersek’e kadar geniş bir yelpazede halk oyunları ekipleri gösteri yapacak.
    Gerçekten büyük emeklerle hazırlanan festivalin tanıtımının yerel, ulusal ve uluslararası arenada reklamının iyi yapılması, festival zamanında da canlı yayın imkanlarının sonuna kadar zorlanarak emeklerin hak ettiği yeri bulması en az festivalin yapılması kadar önemli bir konu. Bu konuda da yetkililerin gerekli çalışmaları yaptığını biliyoruz. 
    Festival tanıtımlarında dikkat ettiğim ve şaşırdığım bir nokta da festivalin sponsorları oldu. Alpedo, Akdo gibi markaların sponsor olduğu festivalde yılların markası Yaşar ve Ferah Dondurmalarının sponsor isimlerinde yer almadıklarını görmek beni fazlasıyla şaşırttı. Yıllardır Mado(Maraş Dondurması) markasıyla kendini Dünya’ya tanıtan bir firma neden sponsorlar arasında yok acaba merak ettim doğrusu.
    Ayrıca daha önce de bazı konserlerin Trabzon caddesinde bulunan Müftülük Meydanında yapıldığına ve bence mekan olarak yetersiz olduğuna şahit olduk. Yine bu büyük festivalin Trabzon Caddesinde yapılacak olması festivale dair aklımdaki en önemli sorulardan birisi. Ferhat Göçer gibi Murat Boz gibi çok değerli sanatçıların konser vereceği festivalde mekanın katılımcılar açısından mekanın yetersiz olacağını düşünüyorum. En azından Festival konserlerinin statta olması katılım ve görsellik olarak daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
    Festivalin Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkılarının en üst seviyede olmasını diliyor, şimdiden öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a , sonrasında projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, keyifli bir festival diliyorum…