Evet, bir aylık sabrın sonunda bir yandan Ramazan’ı uğurlamanın hüznünü yaşarken diğer yandan da Ramazan Bayramı’nı idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konu bayram olunca eskilere gitmemek mümkün mü? Özellikle geçmiş dönemlerde yani çocukluğumda bir farklıydı bayram. Bazen oturup uzun uzun Bayramları düşündüğümde çocukluğumda ki bayramların ne kadar farklı olduğunu, o zaman ki Bayram heyecanımdan şimdi eser bile kalmadığını görüyorum. Acaba diyorum o Bayramlar mı eskide kaldı yoksa biz mi eskidik? Yüreğimizde o çocukluk döneminin Bayram heyecanını görememek, nerede eksiğim diye düşündürüyor beni. Neydi o çocukluk dönemimizin bayramları öyle.

Bayram geldi mi sevinçten ve heyecandan yerimizde duramazdık, yeni bir elbisemiz, yeni bir ayakkabımız olacak ve Bayram günü bol bol harçlık alıp şeker toplayacağız... Çocukken Bayram akşamları yatamazdık, sabahlara kadar tüm heyecanla Bayramın ilk gününü beklerdik. Çünkü sabah olduğunda Bayram olacak ve biz o çocuk halimizle komşularımızı gezip, şeker ve para toplayacağız. Hele yeni alınan elbiselerimizi giyecek olmamız başka bir heyecanlandırırdı bizi. Çocukken bayramlarımız çok neşeli ve heyecanlıydı.

Ama artık her bayramda dört gözle beklediğiniz çocuklar kapımızın zilini çalamıyorlar. Oysa çocuklarla daha bir neşeli oluyor bayram. Ramazan Bayramı deyince benim aklıma o çocukların çocuksu sevinçleri geliyor gözlerimin önüne. Ramazan Bayramını biran onlara has kılıyorum. Bu bayramda da kapımızın zilini çocuklar çalacak mı göreceğiz. Neyse konu uzun ben sözü fazla uzatmayayım Ramazan Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum.