Son yıllarda 12 Şubat gelirken büyüklerden benzer eleştiriler geliyor. Eski heyecan yok, eski kalabalık yok, eskisi gibi etkinlikler çok önceden başlamıyor, artık büyük yaşta olan mahalle büyükleri çete olmuyor çocuklar çete oluyor vs... Ben bugün bu eleştirilerin hepsinin yanında başka bir eleştiride bulunacağım.

Zaman zaman televizyonlarda şehitler olduğu için düğününde müziği iptal etme kararı alan gelin ve damat haberleri görüyoruz. Bunların arasına hepimizin tanıdığı bir isim, Tarkan da katılmış, sade bir düğün yapmıştı.

Üniversitede defalarca bahar şenlikleri iptal edildi. Aşure etkinliklerinde gitar çalıp şarkı söyleyecek olan gençlerin sergileyecekleri performanslar iptal edilip, sade bir etkinlik düzenlendi. Hepsi şehitlerimizin olması, onların üzüntüsü yaşanırken eğlence yaşanmaması için...

Biliyorsunuz 3 haftadır herkesin gözü kulağı Afrin'de. Gencecik ana kuzuları vatanımızın bekası, özgürce yaşamamız, çocuklarımızın daha rahat büyümesi için kendi çocuklarını yetim bırakıyor. Giderken kendisini çeken kameralara "düğüne gidiyoruz" diyor. Ailesine verdiği mesajda "Beklemesinler" diyor. 

Böyle bir ortamda 12 Şubat günü gelip çatıyor ama belediye davul zurna ile etkinlik yapılmamasını sağlamıyor. Sanatçılar konserlerini iptal ederken, halkımız "en mutlu gün" düğününü sade şekilde, davul-zurna olmadan, çiftetelli veya halay olmadan gerçekleştirme nezaketini gösterirken belediyeden bu nezaketi görememek açıkçası beni üzdü.

Halen hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz. Belediyenin yapacağı bir anons her şeyi değiştirebilir. Bizim halkımız bu tür konularda duyarlı ve anlayışlıdır. Eminim ki halkımız şu zamanlarda belediyeyi yaptığı güzel etkinlikler için değil, etkinlikler içinde müziği iptal ettiği için takdir edecektir. 

Yetkililerden gerekli adımın atılmasını dört gözle bekliyorum.

Saygılarımla...