Televizyonun,bilgisayarın ve sosyal medyanın olmadığı yıllarda hikayelerle, masallarla avunurduk...Büyükler anlatır;küçükler can kulağı ile nefeslerini tutarak dinlerlerdi.

Masallarla büyüdük ama büyümemize rağmen masallar dinlemeye devam ediyoruz...

Günümüzde de hala birileri masal anlatıyor;ama biz çocuk değiliz...Ne onlar masum ne de masalları...

Gündemdeki masalın adı:Amerika-Kuzey Kore gerilimi...Yaşlı bilgeler; ABD Başkanı Donald Trump ve Asya Kıtası'nın yaramaz çocuğu Kuzey Kore lideri Kim-Jong Un...

Perde arkasında ise Çin ve Rusya var.Filler tepişiyor,olan çimlere oluyor!

İki ülke arasındaki ilişkilerdeki gerilim finans piyasalarını da etkiledi.

Altın fiyatları bir savaş olasılığına karşı son 5 ayın zirvesine çıktı.Petrol fiyatları geriliyor.

Sıcak saatlerin yaşandığı bölgede durum daha da iç karartıcı...

Güney Kore: En yüksek risk altındaki ülkede halk hazır gıda stokları yaparak bombalara dayanıklı sığınaklar inşa ettiriyor.

Guam: Kuzey Kore'nin "Ağustos ortasında vururuz" dediği Pasifik'teki ABD toprağı Guam adasında halk, gıda stokluyor. Halka saldırı uyarısında "Sığınaklara girin" deniliyor.

Japonya: Kuzey Kore'den atılacak bir füzenin 10 dakikada ulaşabileceği Japonya'da halk sığınak yaptırmaya başladı. Şirketlerin, sığınak siparişlerine cevap veremediği kaydediliyor.

Dünyanın dikkati Asya Kıtası'nda...Sözde bir küresel kriz yaşanıyor....Ama bu gerilim birilerinin işine geliyor...

Küresel krizin en çok kazananı Trump... Dikkatler Rusya soruşturmasındayken, ABD Başkanı’nın yakın çevresi bu soruşturma nedeniyle ifade verirken, hatta ev baskınları yaşanırken,Kuzey Kore restleşmesi; ABD Başkanı Trump'ın popülaritesini arttırdı.

Kavga askeri değil ekonomik ... Paylaşılamayan Pasifik hattındaki ticaretten pay alma kavgası...

Amaç, BRICS denilen Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika'nın IMF'ye alternatif yapı kurmasını engellemek. Çin'i kuşatıp yeni ekonomik düzeni doğmadan boğmak.

Savaş çıkar mı?.. Kesinlikle hayır!..Meydan okumalar, sadece masal dinleme havasında sürer gider...Sonunda orta yol bulunur...