Yerköy,Y ozgat ilimizin en büyük ilçesidir. Bu şirin ilçemiz Türkiye’nin tam ortasında ve nüfusu 40 bin civarındadır. İlginç bir özelliği de vardır... Kırşehir’in ilçesi Çiçekdağ ve Yerköy neredeyse birbirine bitişik halde bulunurlar. Kırşehir’den,Yozgat’a dakikalar içinde geçebilirsiniz. Yerköy halkının en büyük hayali de Çiçekdağı ilçesi ile birleşip il olabilmektir.

Yerköy halkı bu günlerde derin bir acı ve hüzün içerisinde... Kendini bilmez bir avukatın yaptığı işgüzarlıkla, Türkiye’nin gündemine oturdular.

Yozgat barosu Avukatlarından Emine Gün,yangından mal kaçırır gibi Zeytin Dalı harekâtının ilk şehidi Astsubay Musa Özalkan’ın emekli ikramiyesine ve aracına haciz işlemi başlatmıştı.

Avukatın bir kadın olması da insanı ayrıca düşündürüyor. Çocuklarının ellerine kına yakarak askere gönderen bir Türk anası, bu vicdansızlığı-utanmazlığı yaparken elleri nasıl titremedi diye de aklımıza gelmiyor değil... Bu ruh hali insanı şaşırtıyor.

Bu olayı Türk halkı kolay kolay unutmaz. Avukat Emine Gün’ün ailesine de üzülüyorum. Bu kara damga onlarında alınlarına kazındı. Artık hukukçu kızım var diye göğsünü gere gere övünemeyecekler;toplum için de her zaman ezik bir şekilde yaşayacaklar.

Bir de onu yetiştiren öğretmenleri... İlkokuldan üniversiteye kadar emeği geçen tüm eğitimciler... Onlarda eminim şaşkınlık içerisindeler... Bu kız bu hale nasıl geldi?

Bu acı olayla bazı değerlerimizi kaybettiğimizi anladık.Kolay yoldan para kazanmak isterken genel değer yargılarını, ilkeli etik davranış biçimlerini unuttuğumuzu anladık.

Sonuçta her olumsuz davranış,bir ders olduğunda kazanımdır.

Yarınlarımız için iyi bir insan, iyi bir yaşam ve sağlıklı bir toplum oluşturmak için evrensel değerlere sahip çıkmalıyız.