15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. O günü hiç ama hiç unutamıyorum. O gece ülke olarak çok kötü anlar yaşadık. Ama milletimiz bu kanlı, hain ve ihanet dolu darbe girişiminden alnının akıyla tankların önüne koşarak, bombaların altında durarak çıktı.

Nasıl bir tarih yazıldığı belki şu bir yıl içinde pek fark edilmedi ama önümüzdeki on yıllar o gün üzerinde şekillenecek. Bu yüzden 15 Temmuz tarihi bir milat.15 Temmuz halkla devletin bütünleştiği tarihi bir gün. Devlet de siyaset de toplumsal ilişkiler de buna göre yeniden yapılanacak. Son bir yılda bir yandan darbecilere karşı hukuk mücadelesi devam ederken, darbecilerin içerideki uzantılarına karşı operasyonlar da sürdü.

Sadece Türkiye’nin değil, dünya tarihinin gördüğü en kanlı darbe girişimine maruz kaldık. O gece bir an olsun bile düşünmeden boğaz köprüsünü kesen askerlerin silahlarına karşı gövdesini siper ederek yürüyen ve vatanı, milleti, bayrağı uğrunda şehit düşen 249 vatan evladını rahmet ve minnetle anıyorum. Yine o gece aynı tepkiyi gösteren ve gazi olan vatan evlatlarına da acil şifalar diliyorum. Rabbimin bize o karanlık geceyi bir daha yaşatmamasını temenni ediyorum.