Maraştan İstanbul a gitmek en güzel düş.Bahar mevsimi gelince o sesi duyarım,belirli belirsiz vakitlerde gönlüm ürperir kuytulardan İstanbul un çağırdığını duyarım.

Bu bahar da öyle oldu .Erguvanlar açılıp ,laleler geçmeden İstanbul a vasıl oldum.Çok farklı zorlukların üstesinden geldikten sonra Maraş tan İstanbul a giden ilk araçla yola çıktım on dört saatlik otobüs yolculuğundan sonra Harem e vardım.

İstanbul a yerleştim .Aziz Mahmut Hüdayi nin eşiğine yüz sürdüm yanı başına sokulup İstanbul u O nun kemali izzeti altında yaşamaya başladım.Şeyh Efendi büyük veli kaç yüzyıl geçmiş Dergah ı dolup boşalıyor,sebebi ehline malum.

Mekanların anlamı oradaki “DOST” larla anlamlı.

Yediiklim de aşina olduğum insanlar var başta ALİ HAYDAR HAKSAL olmak üzere nice güzel insanla tanışır edebi çalışmalarımızı birlikte yaparız.Haksal ailesine minnet borcumuz var bu aile Bingöl den İstanbul a yerleşmiş kazandıklarını ilim irfan yoluna saçarak çok büyük işler yapmışlardır.Alihaydar,Ahmet,Müstakim bey olmak üzere tanışıp hem hal olduğum bu insanlar da nice güzellikler buldum hepsine müteşekkirim.Munis tabiatları,sıcak samimi sohbetleriyle size uzattıkları dost eliyle bir ömür boyu gönenebilir varlığınıza onların aşısını vurabilirsiniz,ben öyle yaptım.

Asım Gültekin Üsküdar dan beni alıp Kadıköy e götürmüş Haksal ailesi ile tanışmama vesile olmuştu .Gültekin le Üsküdar da Çınaraltın da birlikte oldum yanımızda Serkan TARİFÇİ de vardı o gece yirmi dört e kadar muhabbete dalıp nasibimize düşeni aldık.

Yediiklim geleneğin temsilcisi başta Büyükdoğu olmak üzere sürüp giden kadim çizginin bu gün atan damarı .Yediiklim Üsküdar a taşındı binlerce kitabın bulunduğu o mekanda Haksal kardeşleri nöbet başında bulabilirsiniz.İsmail Demirel,Osman Bayraktar,Yeprem Türk le orada tanıştım edebi çalışmaların diri duyarlı yanlarına şahit oldum.

Sezai Karakoç Yüce Diriliş Partisi nin genel kongresinden çıkıp yeni İstanbul a gelmiş tam o vakitler de Sezai Karakoç u Çağaloğlu nda ziyaret ettim.Sezai bey görüşmemiz de Maraş ı sordu 1940 ların Maraş ı ile ilgili bazı hatıralar anlattı.Diriliş te bulunmak oranın havasını tenefüs etmek başlı başını mutluluk.

Muzaffer Doğan la Yazarlar Birliğinde beraber olduk memleket meselelerini konuşup birlikte Sultanahmet civarında yürüdük.

Büyüyen Ay yayınlarının sahibi Mustafa Kirenci yeni kitap hazırlığında formlar,dosyalar,yayını hazırlanan kitaplar arasında epey bir dolaşıp durduk .Kirenci bey umutlu dilerim bu işlerine de yansır.

Filozof Mehmet UYSAL bey le İstiklal de birlikte olduk .yeni makaleler kitap hazırlıklarına dalıp günü akşam ettik .

Vadi ÇİÇEKLİ şair O nun la da şöyle bir nebze birlikte oldum ,şiir duyarlılığına imresedim.

Ötüken yayıncılıkta Cem Sökmen misafir etti orada yeni kitabı “Eski İstanbul Kahveleri”ni verdi bu kitabı okudum önümüzdeki günlerde bu eserle ilgili bir yazı hazırlayacağım.

İstanbul da Hırkayı Şerif te beni bekleyen sürpriz ise muhteşemdi

Ah İstanbul ah İstanbul.