Hani 14 Şubat dünyada sevgililer günü olarak kutlanır da, bir yıl boyunca sevdiğine ne bir hediye ne bir çiçek almayan insanlar alışveriş için sıraya girer ya, işte o günü kabul etmiyorum.

Evli bir erkek olarak birçok erkeğin özel günleri unuttuğuna ve bu yüzden evde fırtınalar koptuğuna dair hikâyelere rastlamışsınızdır. Belki de bu hikâyelerin kahramanlarından biri de sizsinizdir. Ben bu özel günleri hatırlama da sanırım istisna olanlardanım. Hiçbir özel günü unutmam. Adı üstünde özel gün. Eğer unutuyorsam demek ki özel değildir ve kutlanacak da bir şey yoktur. İlk tanışma günü, evlilik teklifinin yapıldığı gün, doğum günü, evlilik günü, sonraları anneler günü gibi özel zamanlar vardır. Ama dikkat ederseniz saydıklarım arasında sevgililer günü yok. Sevgililerim hayatımda çok şükür ve onlar için ayıracak bir günüm yok, çünkü bütün günlerim onların…

Size bir ayrıntı daha…sevgili dendiğinde akla neden birlikte olduğunuz insan gelir ki sadece. Sizi dünyaya getiren anneniz, koruyup kollayan babanız, zorlu hayat yollarında yoldaşınız olan eşiniz ve belki de sevginin en güzel anlatımı olan o güzel çocuklarınız sevgiliniz olamaz mı acaba. Sadece özel günler dediğimiz günlerde değil de farklı zamanlarda da hatırlarım sevdiklerimi. Zaten o günler de insanlar bir şeyler bekler sizden, sizi tanıdıklarından ve bu günleri unutmayacağınızı bildiklerinden. Telefonunun donduğundan şikayet eder eşim, bir gün sonra akşam kapı çalınır ve bir telefonunuz var denilerek hediye takdim edilir mesela. Kızım sallanan atını abisine tutturup kaymaya çalışırken, hadi gidelim denip bir kaydırak alınır. Kuzenlerde bilgisayarda anılara bakarken, geçen aylarda eve giren hırsız tarafından dizüstü bilgisayarı çalınmış oğlum boynu bükük izlerken o ekranı, hediye paketiyle masasında olur bir süre sonra yeni bilgisayarı. Sakın demeyin bu yazdıklarıma parası var hemen alıyor. Belki kendi isteklerimden kısılarak taksitle yapılıyor hepsi. Ama zamanı değil diye kimse boynu bükük bırakılmıyor. Mesela geçenlerde sigarayı bırakma günüydü. Sevgililer gününü umursadığınız kadar bu günü önemseseydiniz eğer, az önce saydıklarımı yapacak fazlasıyla paranız olurdu emin olun. Bende yıllarca kullandığım bu zararlı alışkanlığımdan yaklaşık 9 ay önce kurtuldum ve emin olun sağlık ve maddi açıdan önemli bir ferahlama oldu herkese tavsiye ederim. Yazıma şöyle bir bakınca tıpkı yayın yaptığım zamanlarda konuştuklarım gibi geldi. Bir konudan dalarken anlatmaya, aklıma gelen farklı konuları da anlatır, başladığım konu ile bitirdiğim arasında dağlar kadar fark olurdu. Bu yazımda böyle oldu. Neyse hayırlısı diyelim…

Tabi bir de hepimizin kalbinde en sevgili olması gereken bir mübarek var, o da başka bir boyut… eğer Nurullah Genç üstadın Yağmur isimli şiirine bakarsanız sevgililiğin, özlemin, hasretin o farklı boyutunu görürsünüz zaten.

Daha uzatılır bu konu ama malum alan dar adı üstünde köşe… sevdiklerinizin kıymetini bilin ki hayat da size kıymet versin…onlar sadece bir gün için verilmedi size. Onlar emanetlerimiz ve emanete sahip çıkmak yiğitliğin şanındandır.

Hadi eyvallah….