Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta Spora ve Gençliğe yapılan katkılar nedeniyle " Vefa Gecesi" isminde bir program düzenlendi. Bu program kentte belki de spor adına ilk kez düzenlenen bir geceydi.  Programın organizasyonluğunu ise Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu üstlenmişti. Daha önceki yıllarda ise spor adına bu tür organizasyonlar yapılmazdı. Onun için bu organizasyon da emeği geçen ASKF Başkanı Ergün Önal ve ekibini tebrik etmek gerekir.

Şimdi asıl konumuza dönmek gerekirse, o gece İçişleri Komisyon Başkanı ve aynı zamanda Milletvekillerimiz Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hanifi Ağdur, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek gibi protokolün önde gelen isimleri programa katılım sağlamışlardı. Tabi bunun yanı sıra ise ödül alacak sporcular ve yöneticiler iştirak etmişti. Aslında salon o gün spor ve yöneticilerin katılımı ile tıklım, tıklım dolması gerekirken parmakla sayılacak kadar sayı azdı. En azından Milletvekilimiz Celalettin Güvenç’in yoğun çabaları sonrası geçtiğimiz aylarda SPOR TOTO teşkilatı tarafından maddi yardım yapılan Kulüplerimiz buraya katılmalıydı. Bence bu bir eksikliktir. Gerek Milletvekilimiz Celalettin Güvenç, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuşmalarında katılımın azlığını zaten dile getirdiler. Tabi o maddi destek alan Kulüplerimiz o geceye davet edildi mi? Edilmedi mi onu bilmiyoruz?

İşin ilginç yanlarından biride törene davet edildiğini bildiğimiz Sayın Valimiz Vahdettin Özkan katılım sağlayamadığı, yerine Özel Kalem Müdürünü gönderdiğine şahit olduk. Az çok protokol bilgimle Sayın Valinin katılamayacağı programlara onu temsilen Vali Yardımcıları, eğer onlarda müsait değillerse Kaymakamlar davete icabet ederler. Valinin yerine saydığımız kişiler haricinde Özel Kalem Müdürünün törene katılıp plaket almasına bir anlam veremedim.

Kahramanmaraş’ta bir şey yapılmıyor diye eleştiriler yapılırken ilk kez düzenlenen böyle bir spor adına organizasyonda Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız bulunurken kentin yönetimsel anlamında ilk adamı olan Valimizin böyle bir geceye katılmamış olması düşündürücü.

Ödül töreni sonrası şöhretler karması adı altında 12 Şubat Stadyumunda futbol maçı oynandı. Ama bakıyorum ki şöhretler karmasında Kahramanmaraş’ta gelmiş geçmiş profesyonel futbol oynamış hiçbir şöhret ismi göremedim. Hatta hayatında amatör takımda dahi futbol oynamamış kişileri gördüm diyebilirim. Onun için gerçekten bir garip vefa gecesi diyebilirim.