İstanbul günlerinin en anlamlı ziyaretlerinden birini de Ayhan Bıçak a yaptım.Geçen yıllarda Maraş da Türk Ocağının misafiri olarak bulunan Bıçak beye mihmandarlık etmiş O na Maraşımızı dolaştırıp gezdirmiştim.

Ayhan Bıçak la görüşmelerimiz devam etti ara sırı gazete gönderdim bu yıl da onu Lale de ki İstanbul Üniversite binasında ailecek ziyaret ettik. Geçen yıl on dört temmuz Perşembe günü on altı sıralarında o büyük binanın kapısından içeri girdik ağır,ağır basamaklardan çıkıp Bıçak beyi ikinci kattaki odasında kitap okurken bulduk.Eşim,oğullarım; Kenan ve Haydar Batuhan ,kızım Fatma Zehra da yanımdaydı. Sıcak samimi bir karşılama sonrası konuşmalara geçtik başta ülkemiz ve dünya gidişatı hakkında tatlı bir sohbet başladı.

Ayhan Bıçak la sohbetimiz ikramlarla sürdü.

Kitapları yayınlanan hoca nın beş takımlık eseri okunmayı bekliyor. EVREN TASAVVURU,TÜRK DÜŞÜNCESİ 1 -2,TARİH METAFİZİĞİ,FELSEFENİN KURULUŞU adlı kitapları ehlince malum olan hoca çalışmalarıyla göz dolduruyor.

Savrulan bir dünya da günü kurtarmak değil köklere dönmek önemlidir hal böyle iken bu kitapların çağrısına bigane kalmak hayli düşündürücü.

“Toplumsal varoluş,sorun çözme yeteneği,değerler ve kurumlardan oluşan ilişkiler ağı,esas olarak,herhangi bir toplumun kimliğini ortaya koymak yanında,o toplumun düşünce yapısını da sergilemektedir.Başka bir deyişle ,bir toplumun düşünce yapısı ,o toplumun değer kurumlarının kendine özgü yapılarında ,tarihsel süreçte ortaya koydukları ürünleri ile evren tasavvurlarında en açık bir şekil de görülmektedir” (TÜRK DÜŞÜNCESİ SH.17)

Şu an bizi bekleyen ana sorunlar nelerdir?

KİMLİK SORUNU,EŞİTSİZLİK,ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER,DÜNYANIN TEHDİT ALTINDA OLMASI,İNSANIMSI YARATIKLAR,DOĞAL ŞARTLAR,DEVLET VE BÜYÜCÜLER VE BİLİNÇ.

Ayhan Bıçak bu tesbitleri yapıyor.

Çözüm nasıl sağlanacak bu kitapların satır aralarına gizlenmiş duruyor.

Türkiyenin okuyan insanları kaldırın başınızı CİN ALİ kitaplarını bırakın da Felsefenin çağrısına kulaklarınızı açın rasyonel ,objektif,şumüllü ve tutarlı bir şekilde yazılan bu eserleri bıkmadan okuyun ve tefekkür edin .

Kitapları şu an düşüncemizin yüz akı olan Ayhan Bıçak bey önümüzdeki yıllarda tefekkür burcunun yıldızı olacaktır.