Bir eğitim-öğretim yılı daha sona eriyor. Artılarıyla- eksileriyle bir sezonu kapatıyoruz.. Türk insanının özlediği başarı belki eğitim sistemimizde istenilen seviyelere ulaşmadı ama değişim ve dönüşümü de görmek gerekiyor.

Nereden nereye... Siyah önlükler,kara tahtalar,sobalı sınıflar...

Günümüzde ise eğitimde ve öğretim alanında büyük bir dönüşüm yaşanıyor...

Siyah önlüklerin yerini formalar, kara tahtaların yerini akıllı tahtalar, doğal gazlı derslikler aldı. Okullar akıllı teknolojilerle tanıştı...

Akıllı tahtalar, tabletler, bilgisayarlar hayatımızın bir parçası oldu. Eğitimde dijital devrim yaşanıyor. Teknolojik gelişmeler eğitim için büyük fırsatlar oluşturdu. Kalıplaşmış öğrenme ve öğretim teknikleri tarihe karıştı. Yakın gelecekte tahta, kitap ve defterlere de ihtiyaç kalmıyacak. Eğitim elektronik araçlarla verilecek.

Eğitim sistemimizin tabi ki önemli sorunları var. 17 milyon öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü bir ortamda problemlerin olmaması mümkün değil. Benim önceliğim ise okul ve derslik sorunu... Kalabalık sınıflar ve ikili eğitim başarıyı düşürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 hedeflerinde; ikili eğitimin kalkacağı, kalabalık sınıfların tarihe karışacağı söyleniyor. Ve ben bunu çok önemsiyorum. İddia ediyorum; normal eğitimin uygulanacağı bir sistem kesinlikle özlenen kaliteyi getirecektir. Teknolojik gelişmelerle desteklenen yeni hedeflerin gerçekleşmesini eğitim camiası ve halkımız özlemle bekliyor. Ayrıca pozitif düşünerek, umutlu olmalıyız. Başka Türkiye yok...