Devlet kurumları niçin vardır? Yanıt olarak devlet kurumlarının, insan ve toplum odaklı olduğuna dair herkes hem fikirdir. İşin memnuniyet boyutunda çeşitli sorunlar karşımıza çıkar. Yıllardır hantal bürokrasinin ağır-aksak işleyişinden şikayet eden, Türk insanın artık BİMER kapısı var...

Kanunları devlet koyar. Onları çalıştıracak olanlar insanlardır. İnsandan kaynaklanan sorunların çözümünde, BİMER farkı ortaya çıkıyor. BİMER( Başbakanlık İletişim Merkezi) , bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. BİMER ile oluşturulan sistem sayesinde vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarının tümü açık tutularak müracaatların her zaman ve her yerden yapılabilmesi yanı sıra, müracaatlara cevapların da hızlı, etkin ve daha ekonomik bir şekilde verilebilmesine imkan sağlanmıştır. Tabi haksız şikâyetler de söz konusu… Burada da BİMER titizliği ortaya çıkıyor. Ön araştırma yapılmadan işlemler sonuçlandırılmıyor.
 Halkın düşüncelerine bakıldığında; genellikle memnuniyet ön plana çıkıyor. BİMER güzelliğini ben de yaşadım. Adana, Çukurova Üniversitesi Diş Eğitim Fakültesi Ortodonti bölümünden üç yıl boyunca tel tedavisi için randevu alamadım. BİMER' e şikâyet hakkımı kullandım. Bir ay içinde, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısının, ıslak imzalı cevabıyla haklarıma kavuştum. Bir vatandaş olarak mutluluk duydum. Artık klasik devlet anlayışını kırmak gerekiyor. Bir devlet memuru da özel sektör enerjisi ile hareket etmeli…Devlet kapısına gelen bir insan hizmet görmek istiyor. Sonuçta esnaf tabiriyle bu kişiler de birer müşteri... Her şey müşteri memnuniyeti için değil mi? İnsanların haklarına sahip çıkıldığı, şikayetlerinin dikkate alındığı bir sistemin ülkemizde hayata geçirilmesi umut verici… Şeyh Edebali’nin, Osman Gazi'ye verdiği öğüt aklıma geldi...'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’. Ne güzel bir söz değil mi?