Üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve bölgedeki firmaları Ar-ge ve inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliği her geçen gün meyvesini veriyor. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) arasındaki işbirliği her geçen gün artarken, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin akademik eğitimlerinin son yılında kentteki işletmelerde Uygulamalı Mühendislik Eğitim Stajı yapmalarına olanak sağlayan önemli bir protokol imzalandı. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve KMTSO Başkanı Serdar Zabun’un katılımlarıyla rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak, Prof. Dr. Kadir Saltalı, Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal ve Genel Sekreter Mithat Karaaslan hazır bulundu.

“ÖĞRENCİLERİN KARİYERLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR BASAMAK”

KMTSO ile her düzeyde işbirliklerinin devam ettiğini ifade eden Rektör Can, imzalanan protokol kapsamında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin stajlarını daha işlevsel bir şekilde gerçekleştireceklerini belirtti. Üniversite ve firmaların güçlü işbirliğiyle akademik eğitimini en iyi şekilde alan öğrencilerin sahaya hâkim nitelikli mühendisler olarak yetiştirilmelerinin sağlanacağını söyledi. Rektör Can, “Uygulamalı Mühendislik Eğitim Stajı öğrencilerimizin sahaya hâkimiyetine sağlayacağı katkılarla istihdam edilebilirliklerini arttıracaktır. Ayrıca firmalar ve öğrencilerin staj süresince kuracakları ilişkinin kariyer yaşamları için bir basamak olacağını düşünüyorum. Üniversitemiz öğrencilerine verilen bu değerli destek için KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve firma temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖĞRENCİLER GÜNCEL GELİŞMELERİ YERİNDE GÖRECEK”

KMTSO Başkanı Serdar Zabun ise KSÜ ile işbirliklerinin artarak devem edeceğini belirterek, Uygulamalı Mühendislik Eğitim Stajının öğrencilerin meslek alanlarına ilişkin sektördeki güncel gelişmeleri yerinde görmeleri açısından verimli bir süreç olacağını ifade etti. Zabun, “İçinde bulunduğumuz dijital çağın en önemli unsuru, eğitim kalitesinin artırılması ve reel sektör ile içe içe bir yapı sayesinde eğitim etkinliğinin güçlendirilmesidir. Özel sektörün nitelik ve nicelik bakımından işgücü ihtiyacı en iyi şekilde karşılayabilen ülkeler; geleceğin de güçlü devletleri arasında yer alacak, sosyal kalkınma ve entelektüel sermaye açısından çok büyük avantajlara sahip olacaklardır. Bu hedefler doğrultusunda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemiz ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak bir programı olan ‘Uygulamalı Mühendislik Eğitimi inanıyorum ki, ülkemizin bu alandaki ihtiyaçlarına çözüm üretmek bakımından örnek bir üniversite-sanayi işbirliği çalışması olarak anılacaktır. Şehrimiz ve ülkemizin aydınlık yarınlarına, güçlü mühendislik, güçlü reel sektör adına bu programın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta sayın rektörüm Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Protokol kapsamında KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde eğitim gören öğrenciler mühendislik eğitimlerinin 8. döneminin tamamını işletmelerde stajla geçirecekler.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz